Echipa iLikeIT a testat pe munte trei camere de acțiune: Insta360 Go 2, Go Pro Hero 10 Black și DJI Action 2

×
Codul embed a fost copiat

Dacă tot am intrat în atmosfera de sărbători, mergem și pe munte. Iulia Ionescu a scos la o plimbare pe munte trei camere de acțiune extrem de populare. Să vedem care s-a descurcat mai bine la -15 grade.  

Ea a parcurs un drum de o oră și jumătate până la cota 1800, în creasta munților din Valea Gaura, iar pe parcurs a testat cele mai noi camere de acțiune de pe piață. Ghizi i-au fost trei oameni ai munților: Sabin, Călin și Dani.

Cele 3 camere sunt: Insta360 Go 2, Go Pro Hero 10 Black și DJI Action 2

Călin: ”Pasiunea mea este fotografia, iar astăzi o să prezint GO PRO HERO 10 BLACK Și așa a început aventura noastră. Insta 360 GO 2 este cea mai compactă cameră de acțiune produsă până acum. Ne-a surprins cu dimensiunea și greutatea ei. ”

Sabin Corboș: ”Este o cameră mică și foarte accesibilă. Poți s-o bagi în buzunar și ai plecat. Pur și simplu poți s-o atașezi pe tine și ești gata de filmare.”

Citește și
ilikeit
iLikeIT, jocul săptămânii. ”Need for Speed Unbound”, exclusiv pentru Playstation 5 sau Xbox Seria S și X
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Iulia: ”INSTA 360 GO 2 costă aproximativ 1500 de lei. Nu filmează 4K, dar ne putem mulțumi cu un 2K sau FULL HD. Ce-mi place mie foarte mult la această cameră este această carcasă, care sincer îmi amintește foarte mult de carcasă pe care o am la AirPods. Le-am și adus ca să vedeți cât de mică este această cameră.”

Sabin Corboș: ”Camera este waterproof, dar din păcate carcasa nu. Ceea ce ar fi un mare dezavantaj dacă am scăpa-o acum în zăpadă. Încă un dezavantaj este că nu vezi ce ai filmat. Tot așa, doar dacă este conectat la telefon. În rest, mergi la ghici. Dacă nu ai telefonul la tine doar aproximezi ce ai putea să filmezi. ~

Marele avantaj este că ea poate fi transportată foarte ușor, montată foarte ușor doar cu ajutorul magnetului pe care îl are pe spate. Acum depinde cât de bun este acest magnet. Cât de bună este prinderea și depinde până la urmă în ce condiții o folosești.

Sabin Corboș: ”Mi se pare că este mai mult o cameră urbană. Nu de mers pe munte cu ea.

Dani Giurgi: ”Am aici un DJI ACTION 2. Foarte micuț, plin de magneți, se agață oriunde. Este brici! Am alergat pe aici, am sărit și nu se mișcă deloc imaginea! Poți să faci ce vrei cu el. Camera este super minimalistă.Are un magnet foarte puternic aici pe care se prind tot felul de monturi. Butonul de start. Obiectivul și în spate are un touch screen, care face toată treaba.”

Dani Giurgi: ”Pe munte altceva nu îți trebuie. Este foarte ușoară. Singurul minus este că s-ar putea s-o pierzi. ”

Iulia: ”Un dezavantaj la această cameră este că obiectivul nu este detașabil, nu poate fi schimbat și dacă ți-ai zgâriat obiectivul este o mare problemă pentru că trebuie să-ți schimbi toată camera. Ceva mai obișnuită cu activitatea pe munte este GO PRO HERO 10 BLACK. Costă aproximativ 2600 lei. La fel ca și DJI ACTION 2.”

Călin Cotinghiu: ”GO PRO HERO 10 BLACK este un dispozitiv potrivit pentru aventură și pentru explorare. Este foarte bun pe munte. Îmi place foarte mult că are niște moduri foarte faine de filmat. Wide și Ultra Wide, care transformă cumva peisajul la alt nivel. Îl face mult mai spectaculos. Mai ales pe o creastă, pe un munte, în vârf. (...) Am setat-o să filmeze la rezoluție 4K, pe 30 fps, dar are și multe alte opțiuni. Mai are și cinematic la 5, 3K, dar mai are și standard la 1080 rezoluție.”

Iulia: ”GO PRO HERO 10 BLACK este cea mai avansată cameră de acțiune de pe piață, cea mai recentă versiune și comparativ cu GO PRO HERO 9 BLACK pot spune că sunt câteva plusuri. Prima și cred eu cea mai importantă stă în procesor care este mult mai puternic și în baterie. Practic avem o durată de viață mult mai lungă și vorbim de o baterie de 1720 mAh pe acest GO PRO HERO 10 BLACK”.

Călin: ”Marele dezavantaj este că este waterproof. Ceea ce ajută foarte mult în condițiile pe care le oferă muntele. Există situații de ninsoare abundentă, de ploaie, dar și faptul că te ajută să filmezi în râuri sau orice alte medii, iar ca dezavantaj ar fi mărimea ei, care este puțin cam mare față de celelalte camere competitoare”.

Camerele s-au descurcat foarte bine la fiecare dintre funcțiile lor speciale. La timelaps-uri, hyperlapse-uri, slowmotion. Și de fiecare dată am observat că pe filmările trase cu GO PRO HERO 10 BLACK culorile sunt mult mai puternice.

Obiectivul Wide își face simțită prezența și ce-mi place mie foarte tare la această cameră este că funcția de HYPER sMOOTH care îți asigură o stabilizare video care probabibil nu mai există acum pe nicio altă cameră de acțiune.

Iulia: ”Este ceva mai mare și mai grea decât celelalte. Depinde ce îți dorești tu de la camera ta. Trebuie să pui bine lucrurile în balanță, ține cont și de prețuri, ține cont și de accesorii, pentru că nici ele nu sunt ieftine și joacă-te pentru că despre asta este vorba.”

Concluzia? Până la urmă ne-au plăcut toate cele trei camere, dar cel mai mult ne-am bucurat de aventura pe munte. O să revenim cu siguranță.

 

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
O soluție pentru fermieri cu aplicații în zootehnie, invenția unor elevi din Cluj
O soluție pentru fermieri cu aplicații în zootehnie, invenția unor elevi din Cluj

O soluție pentru fermierii din România, prezentată marți la ILikeIT. Este ideea unor elevi din Cluj, Matei, Aurelian, Gabriela și Andrei, o invenție, un sistem gândit de la zero cu aplicații în zootehnie.

iLikeIT, jocul săptămânii. ”Need for Speed Unbound”, exclusiv pentru Playstation 5 sau Xbox Seria S și X
iLikeIT, jocul săptămânii. ”Need for Speed Unbound”, exclusiv pentru Playstation 5 sau Xbox Seria S și X

Need for Speed Porsche, Hot Pursuit, Underground, Underground 2 și Most Wanted. Câteva dintre titlurile care m-au făcut să mă îndrăgostesc de mașini pentru totdeauna.  

Ediție specială iLikeIT, de sfârșit de an. Test fulger pentru Neti, Busu, Andreea, Lavinia și Mihai
Ediție specială iLikeIT, de sfârșit de an. Test fulger pentru Neti, Busu, Andreea, Lavinia și Mihai

A sosit momentul mult asteptat. Astăzi îi supunem la un test pe colegii noștri de la știrile dimineții. Andreea, Lavinia și Mihai participă la un concurs fulger cu întrebări despre iLikeIT, tehnologie și nu numai.  

iLikeIT, review. Cele mai bune camere de acțiune ale momentului: GoPro Hero 11 Black, DJI Osmo Action 3 și Insta360 X3
iLikeIT, review. Cele mai bune camere de acțiune ale momentului: GoPro Hero 11 Black, DJI Osmo Action 3 și Insta360 X3

Camerele de acțiune. Micuțe și drăguțe și pot filma orice, oriunde, oricând, căci sunt rezistente la șocuri, apă sau frig și pot fi montate pe orice. Cele mai noi generații pot filma mai bine decât un telefon mobil de top și costă la jumătate.  

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.