Directorul Apple: App Store, un risc pentru securitatea iPhone-urilor
App Store are nevoie de un control strict din cauza riscurilor de securitate şi cele privind confidenţialitatea datelor la care sunt expuse iPhone-urile.
Declarația a fost făcută în instanţă de directorul general al Apple, Timp Cook, ca răspuns la acuzaţiile de monopol făcute de Epic Games, producătorul jocului Fortnite, transmite Reuters, citat de News.ro.
Depoziţia a inclus cele mai ample remarci publice făcute de Cook în legătură cu App Store, care serveşte drept ancoră pentru afacerile cu servicii ale Apple, în valoare de 53,8 miliarde de dolari, într-o perioadă în care compania care cerea în trecut lumii ”să gândească diferit” este acuzată în prezent că este prea mare şi prea puternică.
Epic a lansat o campanie de relaţii publice şi juridică, parodiind o reclamă emblematică a Apple, ”1984” şi argumentând că are un comportament anticoncurenţial pentru că permite doar aplicaţii aprobate pe cele 1 miliard de iPhone-uri şi obligă dezvoltatorii să folosească sistemul de plată în aplicaţie al Apple, care percepe comisioane de până la 30%.
Cook a spus că are îngrijorări mai mari legate de telefoane decât de computerele Mac.
”În majoritatea timpului aveţi un telefon în buzunar şi doriţi servicii instant. Am considerat că atât utilizările cât şi profilul de risc vor fi mult mai mari, din cauza numărului de iPhone-uri de pe piaţă”, a explicat şeful Apple.
Cook a spus că un document al Apple prezentat în proces, care prezintă o marjă de profit de 78% pentru App Store, nu ia în considerare mai multe costuri şi că a fost destinat să prezinte tendinţe şi nu rezultatul final real.
Epic a susţinut că Mac-ul este foarte sigur fără verificările din App Store şi că majoritatea beneficiilor de confidenţialitate şi securitate provin din sistemul de operare, nu din regulile App Store.
Producătorul jocului ”Fortnite”, în care jucătorii sunt implicaţi într-o luptă animată ”Battle Royale” până când rămâne un singur supravieţuitor, este condus de CEO-ul Tim Sweeney.
Procesul antitrust, la un tribunal federal din Oakland, California, are loc în timp ce Apple se confruntă cu un cor de critici din partea producătorilor de aplicaţii, inclusiv a serviciului de muzică Spotify Technology, a autorităţilor de reglementare europene şi a politicienilor americani.