Din secretele iLikeIT. Cum se poate vedea pe un televizor tot ce ruleaza pe un smartphone
Traim vremurile de apus ale cablurilor. Nu ne grabim sa le ingropam definitiv, nici macar la figurat, ca primariile care ne promit de ani de zile. Acasa insa, cateva solutii destepte leaga dispozitivele intre ele fara niciun fir.
Suntem intrebati aproape zilnic cum se intampla minunea prin care George Buhnici da imaginile din telefoane, tablete si calculatoare in tot felul de ecrane. Secretul nu este nici complicat si nici scump.
George foloseste de cele mai multe ori, cand se conecteaza, un Mac. In acest caz este vorba de o jucarie care se numeste Apple TV, modelul 3.0, care intra in aceeasi retea wi-fi cu laptopul, pentru ca are in spate niste conectori foarte importanti. Indiferent de modelul televizorului, te poti lega la el prin portul HDMI. Astfel, Apple TV trimite televizorului semnalul din reteaua wi-fi, de la laptop, prin intermediul conexiunii HDMI. Este foarte simplu de folosit, chiar daca nu este cea mai noua tehnologie. Iar pentru device-urile Apple, acest sistem de transmisie functioneaza si cu iPhone sau iPad, prin functia AirPlay.
Cei de la Samsung au inceput sa introduca si ei tehnologia "screen mirroring" pe cele mai noi televizoare, asa ca daca aveti un Galaxy S3, un Galaxy S4 , veti avea pe telefon functia "all share". Iar daca, de asemenea, televizorul are functia "all share", atunci veti putea vedea pe ecranul TV absolut tot de pe mobilul vostru.
Ce se intampla insa cu cei care nu au la televizor aceasta functie? Ei pot folosi un mic "device", care se numeste "all share cast dongle". Aceasta jucarie are si ea, la randul ei, o iesire HDMI. Aparatul poate fi alimentat prin USB, iar prin HDMI semnalul ajunge in televizor. Cum? Intre acest device si telefon se creeaza o legatura, dupa ce au fost conectate la reteaua dvs. wireless de acasa, astfel ca semnalul video de pe ecranul telefonului mobil este transmis televizorului (care este legat la "all share cast dongle" prin cablul HDMI).
Exista solutii si pentru telefoane mai noi, iar tehnologia se numeste "wi-fi display". In functie de marca telefonului, aceasta tehnologie are nume diferite si, de cele mai multe ori, este realizata cu ajutorul unui "chip" de la Intel. De exemplu, HTC One si HTC One X se pot conecta fara cablu la televizoare, printr-un "media link HD".