iLikeIT Cum poate ajuta tehnologia la crearea de corpuri de lumină inspirate din lumea artei
Vorbim despre start-up-uri astăzi și o cunoaștem pe Cristina Cerga, care ne povestește despre uba.
”Noi am început să producem corpuri de lumină, adică eu și partenerii mei Adrian Bursuc și Ștefan Nădejde. În anul în care ne-am adâncit în întuneric am zis să aducem o sursă de lumină indexată în zona artei”, povestește Cristina.
”Totul a fost lansat anul trecut, în noiembrie. Încercăm să proiectăm obiecte geometrice, inspirate din poliedrul regulat și să le adăugăm o componentă de lumină, pentru casă. În procesul nostru de creație implicăm componenta tehnologică, care este extraordinar de importantă. Și începem în cele patru faze. Avem faza de proiectare- cu selecție și îmbunătățire, faza de producție- unde apelăm la imprimantele 3D și ulterior procesul de ansamblare”, spune Cristina Cerga.
”Am primit un feedback foarte bun de la oameni. Le plac formele noastre, le place că facem un design 100% românesc și că le ansamblăm manual și sperăm ca fiecare expoziție pe care o facem să le aducă un moment de visare”, mai spune ea.
Investiție de 90.000 de euro
”A fost o experiență extraordinară la Imperiul Leilor. A fost complicat- necesită un timp de pregătire ca antreprenor să poți să-ți expui ideile în fața unor oameni cu atât de mare experiență, dar ne-am bucurat că am avut ocazia să participăm și să luăm un feedback foarte constructiv de acolo și sperăm să-l îmbunătățim pe parcurs în produsele noastre”, a declarat Cristina.
”Am început prin achiziționarea imprimantelor 3D. În atelierul nostru se găsesc șapte imprimante. Am început prin achiziționarea tehnologiei de care aveam nevoie pentru proiectare și ulterior în prototipare, investiție în brand, în total ne-am ridicat la o investiție de vreo 90.000 de euro.
Alternativa clasică ar fi fost prin injectare, dar imprimantele 3D îți permit să proiectezi unghiuri de diferite dimensiuni, mai complicate. Tehnologia îți permite să fii îndrăzneț în design”, a mai spus Cristina Cerga.