CES 2019. Cum funcționează tonomatul care face pâine caldă
A început cel mai mare târg de tehnologie din lume, CES Las Vegas, unde au ajuns şi colegii noştri George Buhnici şi Marian Andrei, care ne vor ţine la curent cu cele mai spectaculoase produse şi tehnologii.
Vorbim azi, de pildă, despre tonomatul care face pâine caldă - aparatul frământă, coace, clientul vine cu banii, iar pita este livrată.
Se spună că ziua bună se cunoaşte de dimineaţă, care poate să înceapă, de pildă, cu o pâine caldă frământată cu dragoste, cu ajutorul tehnologiei. Acesta este un tonomat care, în loc să vândă băuturi şi dulciuri, oferă pită pe care o face tot el, în patru ore şi jumătate.
George Buhnici: "De ce cred eu că tehnologia aceasta se va vinde ca pâinea caldă? Pentru că face pâine caldă. Pur şi simplu îi pui faină, apă şi drojdie, frământă singură şi apoi trimite la cuptor, după care poţi să cumperi pâinea caldă la automat. Ce poate fi mai simplu? Aluatul ăsta tocmai ce a ieşit de la frământat, acum este rulat. Şi-a luat faina şi face următorul aluat. O tavă este pregătit să-l preia. Asta a fost mai devreme. Între timp dospește şi va continua să stea într-o zonă caldă până când va ajunge în zonă care este coaptă. Iar după coacere ajunge în zona de răcire, unde pâinea se odihneşte şi de unde poate fi cumpărată."
Iar noul an pare să aibă semne bune. Şi aduce tehnologia accesibilă în toate casele, pentru toate aparatele electrocasnice. Orice produs de pe piaţă poate fi adaptat astfel încât să asculte de proprietari prin comenzi vocale cu acest mic aparat.
În acest caz este implementat pe o maşină de spălat.
George Buhnici: "Ne tot auziţi vorbind despre case inteligente, tot felul de electrocasnice, dar când o să le vedem pe acelea accesibile, deştepte. Destul de curând. O variantă este SNIPS. Este un mic modul cu un pic de software, care poate fi instalat în orice fel de aparat electrocasnic. Trebuie să-i spui cu vocea ce vrei să facă şi va merge. De aici înainte, în următorul an-doi, trei, ar trebui să vedem tot mai multe electrocasnice inteligente fără să schimbe preţurile. Modulul de aici costă doar câţiva euro per bucată."
Trecem acum la un alt gadget spectaculos - o vestă care poate salva vieţile bicicliştilor. Pentru că, în caz de accident, se umflă, precum un airbag.
Vesta costa şapte sute de euro şi va ajunge anul acesta pe piaţă. Şi poate fi refolosita după accident.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!