Cele mai tari electrocasnice lansate la IFA Berlin 2018. Noua modă: bucătăriile inteligente

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Cele mai noi electrocasnice conectate sunt prezentate de producători la Târgul de tehnologie IFA din Berlin.

Frigidere, hote sau maşini de spălat - toate sunt deştepte, în stare să ne uşureze viaţa, dar şi să comunice între ele.

Totuşi, specialiștii spun că, pentru consumatori .. inteligent ar fi să mai aştepte câţiva ani înainte de a investi în aşa ceva, deoarece nu e clar încotro merge această tehnologie.

Vi s-a întâmplat să gătiţi după o reţetă de pe internet şi să vă murdăriţi telefonul sau tabletă de făină sau cine ştie ce alte ingrediente? Bosch vrea să preîntâmpine asemenea situaţii şi le propune gospodinelor moderne un sistem format dintr-un senzor de mişcare şi un proiector, care transformă blatul din bucătărie în ecran!

Simone Forstner, reprezentant Bosch: "Pot naviga fără stres folosind blatul din bucătărie. Când am terminat, îl şterg şi e în regulă."

Proiectorul care transformă blatul de bucătărie în touch-screen este doar unul dintre aparatele care vor să ne transforme casa într-una inteligentă.

Nicole Scott, jurnalist Mobilegeeks: "Începem să vedem potenţialul bucătăriei inteligente, al camerei de zi inteligente, pentru că avem în sfârşit o reţea în care aceste aparate pot comunica între ele."

Tot Bosch prezintă o hotă inteligentă care îşi ajustează puterea de absorbţie în funcţie de cantitatea de aburi, dar şi o maşină-concept, sincronizată cu bucătăria deșteaptă de acasă.

Cu o apăsare de buton, de exemplu, puteţi vedea conţinutul frigiderului, ca să ştiţi ce mai aveţi de cumpărat.

Tot în bucătărie, o maşină de spălat vase Miele, conectată la o aplicaţie, vă permite să comandaţi online detergentul necesar. Problema e că maşina de spălat vase Miele nu va comunica, spre exemplu, cu celelalte electrocasnice Bosch.

Shara Tibken, jurnalist CNET: "Poate ai frigider LG, maşină de spălat Samsung, etc. Uscătorul este cu totul altă marcă. La o casă inteligentă, e mai bine să fie toate de aceeaşi marcă, ceea ce nu este practic pentru mulţi oameni."

Pe de altă parte, Samsung prezintă un sistem numit Family Hub, în care toate electrocasnicele inteligente din casă se conectează cu frigiderul, dotat cu touchscreen şi asistent vocal.

Compania sud-coreeană a adăugat şi o sonerie inteligentă, care transmite imagini în timp real, ca să vedeţi cine este la uşă.

Shara Tibken, jurnalist CNET: "Cred că pentru un consumator e mai inteligent să aştepte şi să vadă cine câştigă bătălia. Nu vrei să cumperi ceva şi să afli peste doi ani că nu va putea funcţiona."

1.800 de companii expun la Târgul IFA din Berlin, care ţine până miercuri.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO