Cel mai mare târg de jocuri video are loc la Taipei. Ce jocuri și laptopuri au fost prezentate

30-01-2021 09:26


Taipei este locul în care ar vrea să ajungă în acest sfârşit de săptămână pasionaţii de jocuri video.

Acolo este organizat unul dintre cele mai mari târguri de profil din lume, iar importante companii din domeniu aduc în faţa curioşilor tot felul de noutăţi.

De cum s-a dat startul evenimentului, sute de amatori de jocuri video s-au grăbit să testeze noutățile din domeniu.

În ciuda pandemiei, organizatorii nu au vrut să anuleze târgul aşteptat mai bine de un an. Au luat măsurile sanitare necesare şi, cum asiaticii respectă întocmai regulile, au primit undă verde.

Un produs care a făcut furori în prima zi aparţine companiei japoneze DeNA. Este vorba despre jocul "Slam Dunk". A fost conceput în special pentru cei pasionați de baschet.

Tânără: „Am început să mă delectez cu acest joc pentru că obişnuiam să citesc benzile desenate japoneze cu acelaşi nume, Slam Dunk. Mi-au plăcut, pentru că mă inspirau. Ele reprezintă copilăria mea. La început, când prietenul meu m-a invitat să jucăm acest joc împreună mi s-a părut plictisitor pentru că nu câştigam niciodată. Dar cu cât exersam mai mult, mi se părea mai interesant.”

Cei de la Asus au atras atenţia vizitatorilor cu un laptop destinat persoanelor cucerite de filmele japoneze de animaţie care îi au în prim-plan pe roboții uriași numiți Gundam.

Tânăr: „Acest computer cu tematică Gundam este bine conceput. Calitatea imaginii îi face pe oameni să dorească să îl cumpere. Este destul de bine făcut. Sunt foarte fericit să-l încerc pentru prima dată la acest eveniment.”

În schimb, Gigabyte, un producător taiwanez de plăci de bază pentru computer, a prezentat o nouă serie de laptopuri pentru jocuri, sub marca Aorus.

Amber Wang, reprezentant Aorus: „Laptopul nostru conceput pentru jocurile video vine cu o tastatură mecanică Omron. Acest lucru face ca dispozitivul să fie mai ușor, un lucru benefic pentru utilizatorii care trebuie să-l ia cu ei când pleacă de acasă. Este, de asemenea, bun şi pentru jucătorii profesioniști."

La acest târg, multe companii primesc comenzi în valoare de zeci de milioane de euro. Evenimentul îşi va închide porţile mâine seară.