Cel mai mare site de vânzări de droguri de pe DarkNet a fost dezmembrat. Platforma funcționa din Republica Moldova

Ultima actualizare: 12-01-2021 15:50
Cel mai mare site de vânzări de droguri de pe DarkNet a fost dezmembrat. Platforma funcționa din Republica Moldova
Profimedia

Cel mai mare site de vânzare de droguri, acte contrafăcute şi monedă falsă, găzduit de DarkNet, a fost dezmembrat, iar presupusul său administrator arestat, a comunicat marţi parchetul din oraşul german Koblenz.

 

Cel despre care se presupune că administra ”DarkMarket”, un australian în vârstă de 34 de ani, a fost arestat în acest weekend la frontiera dintre Germania şi Danemarca, aflându-se în prezent în detenţie provizorie.

Comunicatul precizează că ”mai mult de 20 de servere din Republica Moldova şi Ucraina” au fost confiscate.

Platforma a fost dezmembrată luni după oprirea serverelor, arată parchetul din Koblenz.

Acesta a condus investigaţii timp de mai multe luni împreună cu serviciul central de anchete penale din Oldenburg. La anchetă au contribuit şi poliţişti din mai multe ţări, precum Statele Unite, Marea Britanie, Danemarca, Republica Moldova şi Ucraina.

 

Tranzacții de 140 de milioane de euro

 

Potrivit anchetatorilor, DarkMarket era, ”fără îndoială, cea mai mare piaţă din lume de pe DarkNet, cu aproape 500.000 de utilizatori şi peste 2.400 de vânzători”.

”În total, cel puţin 320.000 de tranzacţii au fost efectuate” pe platformă, cu criptomonedele Bitcoin şi Monero, iar suma totală s-ar putea ridica la 140 milioane de euro.

DarkMarket era ”utilizat în principal pentru vânzarea de droguri de toate tipurile”, dar pe platformă se mai găseau la vânzare ”monede false, date de cărţi de credit furate sau falsificate, cartele SIM anonime” sau viruşi informatici, precizează parchetul german.

Datele confiscate vor permite deschiderea unor piste de anchete spre cei care revindeau, spre moderatori şi clienţi ai platformei, adaugă sursa citată.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO