Căștile wireless au devenit smart. Cele patru produse ale momentului
Căștile wireless sunt la mare căutare, mai ales pentru generația tânără, care consumă muzică pe bandă rulantă. Designul împământenit de Apple a fost repede împrumutat de ceilalți producători. Iată cele mai apreciate căști ale momentului.
Marian Andrei a testat patru perechi de căști wireless și a prezentat rezultatele în emisiunea ILikeIT. Principalele funcții și diferențele dintre ele, dar și tehnologiile folosite, sunt prezentate mai jos.
1. Airpods PRO 2nd Generation
Airpods Pro au ajuns la a doua generație. Design-ul rămâne, în mare, neschimbat. Ce avem în plus în carcasa de încărcare: un loc pentru lanyard - să poți să-i adaugi un șnur și un difuzor, ca să le găsești ușor dacă acestea se pierd.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sunetul este mai bun și se simte diferența față de vechea generație. Avem și tehnologie îmbunătățită pentru anularea zgomotului de fond. În plus, modul Transparency (care lasă sunetul ambiental să ajungă în ureche) poate să reducă simțitor volumul acestuia, transformă căștile în dopuri de ureche care protejează de zgomotele foarte puternice. Pot fi folosite la concert, de exemplu.
Există control pentru volum direct pe căști. Autonomia a fost mărită la 6 ore. Microfoanele folosite pentru apeluri vocale sunt puse într-o nouă poziție, ca să capteze mai bine vocea.
Sunt de două ori mai eficiente în modul pentru anularea zgomotului de fond. Sunetul 360 funcționează și cu apeluri prin Facetime, prietenii se vor auzi în funcție de direcția lor.
Mai mult, sunetul poate fi ajustat pentru fiecare persoană în parte. În interiorul căștii, un microfon poate să detecteze cum percepe urechea noastră sunetul și poate reajusta, în timp real, melodia.
2. Galaxy Buds 2 Pro
Sunt căștile lansate odată cu Samsung Galaxy Fold4, Flip4.
Au suport pentru sunet de 24bit - melodii redate la standard Hi-Fi, rezoluție înaltă. Sunt ușoare și confortabile. Au Woofer și Tweeter pentru sunete înalte și joase, redate fidel.
Căștile au funcție pentru anularea zgomotului de fond. Trei microfoane captează zgomotul ambiental, iar apoi, prin frecvențe opuse, anulează ce se aude tare de afară. Atunci când ele simt că vorbim, oprește funcția pentru anularea zgomotului de fond, ca să putem să purtăm o conversație. Dacă avem deficiențe de auz, aceste căști pot amplifica sunetul, funcționează ca o proteză audio.
Prezintă și funcția sunet 360, prin Dolby Atmos - detectează și mișcarea capului, ca să ne plaseze într-un spațiu virtual pentru sunet. Nu în ultimul rând, au autonomie de cinci ore.
3. Nothing Ear Stick
Reprezintă al doilea produs audio al companiei Nothing. Ear Stick vin într-o carcasă cu un design nonconformist. Nu sunt dopuri, ci căști “tradiționale”.
Au trei microfoane pentru apeluri audio și video.
Autonomie de 7 ore, pot fi adăugate 2 ore printr-o încărcare de doar 10 minute.
Ca minus, nu au funcția de anulare a zgomotului de fond.
4. Sony WH-1000XM5
A cincea generație a căștilor Over Ear de la Sony, sunt considerate de cei mai mulți un standard în industrie.
Se aud excepțional. Sunt printre cele mai bune și pentru anularea zgomotului de fond.
Tehnologie Hi-Res wireless, prin tehnologie specială, care poate transmite de 3 ori mai multe informație decât prin bluetooth.
Au patru microfoane doar pentru voce și pot capta doar vocea, chiar și-n mediile foarte zgomotoase. Adică puteți vorbi la telefon chiar și din mijlocul unui șantier.
Autonomia este extrem de generoasă, de 30 de ore