Aplicația care traduce mieunatul pisicilor. Cum funcționează

Ultima actualizare: 19-11-2020 12:39
pisica
Shutterstock

Un fost inginer din cadrul Amazon Alexa a dezvoltat o aplicație menită să traducă mieunatul pisicilor.

MeowTalk înregistrează sunetul și apoi încearcă să-i identifice semnificația, relatează BBC. Proprietarul pisicii poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea traducerii, creând o bază de date pentru a ajuta aplicația să învețe mai multe mieunături.

În prezent, există doar 13 expresii în vocabularul aplicației, inclusiv: „Hrănește-mă!”, „Sunt furios!” și „Lasă-mă în pace!”

Cercetările sugerează că, spre deosebire de oameni, pisicile nu au o limbă comună. Fiecare mieunat de pisică este unic și adaptat stăpânului ei. Deci, în loc de o bază de date generică pentru mieunături traducerea aplicației diferă în funcție de fiecare profil individual.

Prin înregistrarea și etichetarea sunetelor, inteligența artificială și software-ul de învățare automată pot înțelege mai bine vocea fiecărei pisici - cu cât este folosită mai mult, cu atât poate deveni mai precisă.

Scopul final este de a dezvolta o zgardă inteligentă, a declarat Javier Sanchez, manager de programe tehnice la dezvoltatorul de aplicații Akvelon.

Tehnologia va traduce instantaneu mieunatul pisicii și o voce umană ar vorbi prin zgardă.

Aplicația este disponibilă gratuit atât pe Google Play Store, cât și pe Apple App Store.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO