Alegeri în SUA. Postările prin care se proclamă victoria înainte de rezultatele oficiale ar putea fi eliminate de Twitter

Ultima actualizare: 11-09-2020 09:41

Twitter ar putea elimina postările prin care se proclamă victoria înainte de certificarea rezultatelor, în perioada alegerilor prezidențiale din SUA.

Twitter a anunţat, joi, că a decis să retragă sau "să eticheteze mesajele false sau înşelătoare", care subminează încrederea publicului în alegeri, inclusiv eventuale postări prin care este revendicată victoria înainte ca rezultatele să fie certificate de către autorităţi, relatează AFP.

Reţeaua de socializare îşi înăspreşte în continuare reglementările privind dezinformarea, odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale din SUA de la 3 noiembrie, care ar putea declanşa tensiuni dacă numărarea voturilor ar dura mai multe zile sau chiar mai multe săptămâni.

Sunt vizate trei tipuri de afirmaţii: mesajele care "creează confuzie" asupra procesului democratic sau asupra autorităţilor însărcinate cu scrutinul, cele care "subminează încrederea" prin informaţii neverificate asupra unor aşa-numite fraude şi cele care interferează cu numărătoarea, cum ar fi anunţurile de victorie înainte de rezultatele oficiale sau chiar "comportamentele ilegale care urmăresc să împiedice o tranziţie paşnică".

Facebook, Twitter şi alte reţele se pregătesc de scenarii-catastrofă în cazul în care platformele lor ar fi folosite pentru a contesta rezultatele votului, care ar putea dura mai mult decât de obicei pentru a fi cunoscute şi confirmate.

O parte importantă a alegătorilor va opta de altfel pentru votul prin corespondenţă, o metodă populară în SUA, dar şi crucială în perioadă de pandemie.

Însă Donald Trump pune sub semnul îndoielii cu regularitate fiabilitatea acestei metode, fără a aduce dovezi.

Facebook şi Twitter au acţionat deja, punând atenţionări la unele postări ale preşedintelui american pe acest subiect şi redirecţionând publicul spre informaţii verificate.

Într-un interviu din iulie pentru Fox News, liderul de la Casa Albă a refuzat să spună dacă va accepta rezultatele de la urne.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!