Munca la negru pe santierul autostrazii Deva – Orastie. Constructorii au fost amendati

21-05-2013 12:32


Autostrada in santier

 Lucrarile efectuate pe santierul viitoarei autostrazi ce va lega municipiul Deva de Orastie au fost luate in vizor de Inspectoratul Teritorial de Munca Hunedoara. Inspectorii au descoperit ca firmele constructoare au angajati fara forme legale de munca.

 Este vorba despre trei societati comerciale care foloseau persoane fara ca administratorii acestora sa le fi intocmit contracte individuale de munca. Doua dintre cele trei firme sunt la a doua abatere de acest gen, iar cea de-a treia este la a patra abatere in decursul ultimul an. Inspectorii de munca au amendat societatile comerciale cu 60.000 de lei.

Administratorul altei firme care se ocupa de lucrarile la autostrada va fi cercetat penal pentru ca a angajat persoane incadrate in post ca zilieri, desi acestia prestau activitati pentru care trebuiau sa li se realizeze un contract de munca. Este vorba despre 16 angajati, prin intermediul carora administratorul incerca sa evite plata taxelor la stat.

„S-a dispus angajatorului incheierea contractelor de munca pentru cele 16 persoane in conformitate cu data reala de incepere a activitatii stabilita de comun acord intre angajati si angajator. Totodata s-a dispus efectuarea corectiilor in registrul de zilieri si actualizarea registrului de evidenta a salariatilor“, se precizeaza intr-un comunicat al ITM Hunedoara.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO