14 trenuri intarziate si calatori in pericol dupa ce un hot a furat cablurile de cupru

17-05-2013 13:45


 Hotii de cupru pun in pericol siguranta transporturilor pe calea ferata. Ieri,politistii de la transporturi feroviare din Deva au prins in flagrant un individ care fura 30 de metri de cabluri pe magistrala Deva-Arad, lasand calea ferata fara semnalizare.

Drept urmare, 14 trenuri au ajuns cu intarziere la destinatie. Barbatul a fost imediat retinut de oamenii legii, iar acum este acuzat de furt calificat.

Barbatul de 40 de ani care a pus in pericol siguranta transportului feroviar pare sa nu-si dea seama de gravitatea faptelor sale.

Prins asupra faptului de politisti, individul a incercat, timid, o scuza. Pentru cablul furat nu ar fi primit nici 100 de lei.

"Politia Transporturi Feroviare a fost sesizata despre un deranj in ceea ce priveste semnalizarea si dirijarea feroviara a trenurilor. Cu ocazia deplasarii la fata locului, am constatat ca au fost scoase doua bucati de cabluri, unu de 24 de fire si altul de 46 de fire, fapt pentru care s-a produs o perturbatie in circulatia trenurilor", a declarat Constantin Baltatu, Politia Transporturi Feroviare Deva.

Suspectul s-a ales cu un dosar penal pentru furt calificat si risca ani grei de inchisoare. In momentul de fata, circulatia trenurilor a fost restabilita, nu insa si semnalizarea feroviara.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO