Cavalerii medievali se lupta in turnir la Castelul Corvinilor din Hunedoara

16-03-2013 10:36


Turnir la Castelul Corvinilor

Cei mai duri si puternici cavaleri medievali hunedoreni isi vor masura sambata agilitatea in manuirea armelor, in cadrul „Campionatului intern de lupte medievale”.

Este vorba despre o competitie interna a membrilor Ordinului Cavalerilor de Hunedoara, desfasurata insa in aer liber, cu posibilitatea vizitatorilor de a urmari evenimentul. Campionatul va avea loc in curtea interioara a Castelului Corvinilor din Hunedoara.

Acest eveniment este organizat cu scopul de a promova reconstituirea istorica medievala, spiritul competitional si atragerea publicului larg spre activitati culturale in aer liber, la Castelul Corvinilor. Desi acest gen de competitii s-au mai desfasurat in tara, este o premiera pentru Hunedoara” a declarat Marius Badiu, presedintele “Ordinului Cavalerilor de Hunedoara”.

Cavalerii, aparati de armuri, se vor duela cu ajutorul unor bate din lemn, punctajul maxim pentru o lupta, fiind de cinci puncte.

Campionatul intern de lupte medievale” va incepe la ora 12, intrarea in curtea Castelului facandu-se pe baza de taxa obisnuita de acces in muzeu. In cazul in care vremea va fi nefavorabila, Campionatul se va tine intr-una dintre salile mari ale Castelului (Dieta sau Bethlen).

Cu aceasta ocazie vor fi incercate si armurile, pentru a vedea cat de bine rezista loviturilor, deoarece pe viitor duelurile vor avea loc cu arme fabricate din otel. Competitia de sambata face parte din programul de pregatire al cavalerilor pentru turnirul la nivel national, care va avea loc in aceasta vara la Hunedoara, intre toti constituitorii istorici din tara.


 

Sursa: ABC News

VIDEO PROTVPLUS.RO