Gospodarii si garaje inundate in urma ploilor abundente cazute pe Valea Jiului

15-03-2013 11:19


 Doua gospodarii si mai multe garaje din Vulcan, Lupeni si Aninoasa au fost inundate noaptea trecuta in urma ploilor cazute in Valea Jiului.

 Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara, Anemona Doda, in cursul noptii trecute, pompierii Detasamentului din Petrosani au intervenit pentru limitarea efectelor ploilor abundente care au dus la scurgeri de pe versanti.

„In urma colmatarii unor podete si a suprasolicitarii retelei de canalizare a municipiului Vulcan si a oraselor Lupeni si Aninoasa, au fost inundate mai multe garaje, curti si doua locuinte. Peste 30 de pompieri au actionat toata noaptea cu motopompe pentru evacuarea apei din locuinte. In plus, in zona Aninoasa, in apropierea unui cartier de case a fost inaltat un dig cu o lungime de 25 metri, din saci cu nisip, pentru a stavili eventuala iesire din matca a raului Jiu”, a declarat Anemona Doda.

Efortul pompierilor a fost sustinut atat de un echipaj format din noua jandarmi cat si de servciile voluntare pentru situatii de urgenta ale primariilor pe raza carora se afla localitatile afectate, acestea intervenind cu buldoexcavatoare pentru decolmatarea podetelor.

VIDEO PROTVPLUS.RO