Serele pot fi reconstruite cu ajutorul fondurilor europene
In ultimii 20 de ani, suprafata serelor din Romania a scazut de sase ori. Cu toate acestea, doi intreprinzatori din Caras Severin au reusit sa obtina fonduri europene si au construit o sera noua, iar legumele lor se gasesc deja pe piata din Caransebes.
Sera din Zagujeni nu este singura din judet, dar este cu siguranta cea mai moderna. Sera are 4.000 de metri patrati si este acoperita cu o folie speciala din doua straturi, intre care exista o perna de aer.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Folia are o garantie de 6 ani si rezista la vant de 100 de kilometri pe ora. Sera are si instalatie de incalzire cu lemne si carbuni.
Cei doi asociati recunosc insa ca nu ar fi reusit fara banii europeni. Putini stiu ca si statul poate acorda o prefinantare.
Pentru proiectele finantate din Fondul Agricol pentru Dezvoltare Rurala, prefinantarea poate ajunge la maximum 50 % din valoarea eligibila a proiectului, iar pentru cele finantate din fonduri structurale la 40%.
Singura restrictie impusa de Uniunea Europeana este ca timp de 5 ani nu au voie sa-si vanda sera.