Ziarul Financiar a sarbatorit 15 ani de la aparitie cu o initiativa inedita printre afaceristi
Cel mai important ziar de business din Romania a sarbatorit, luni, 15 ani de la aparitie. ''Ziarul Financiar'' a adunat in paginile sale nu numai date, statistici si opinii avizate.
A spus povesti despre afaceri de succes, a anuntat prabusiri colosale si a reusit sa analizeze economia, finantele si politicile guvernamentale la rece.
Iar astazi i-a intrebat pe 30 de oameni de afaceri cum cred ei ca va arata Romania peste alti 15 ani.
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
Raspunsurile lor, au fost sigilate intr-un seif al Bancii Nationale.
In noiembrie 1998 Ziarul Financiar ajungea pentru prima data pe biroul a mii de directori de firme, bancheri si specialisti:
"Poate sa contribuie decisiv, as spune, la indrumarea impartiala neutra a jucatorilor din piata asupra evolutiilor din economia romaneasca", a spus Mugur Isarescu atunci.
"Sa fie lipsit de sentimente in sensul bun, sa reflecte realitatea si sa scruteze viitorul", a spus fostul ministru de Finante de atunci Daniel Daianu.
Radiografia economiei pe care ''Ziarul Financiar'' a facut-o zi de zi timp de un deceniu si jumatate a devenit de fapt reperul mediului de business de la noi.
Sarbatoare a inceput cu deschiderea sedintei la Bursa de Valori Bucuresti.
"Provocarea urmatorilor 15 ani pentru Romania sa iasa din acest prizonierat al bancilor si sa vina spre piata de capital", a spus Cristian Hostiuc.
O privire inapoi, peste rarele performante si desele picaje financiare romanesti, i-a convins pe invitatii Galei ZF ca prezentul nu este decat o premisa pentru ce va urma.
"E evident ca in viitor vom avea tensiuni politice si sociale", a spus Daianu.
"Am fost cu fiul meu intr-un spital de aici timp de 10 zile si daca nu l-as fi cunoscut pe constructorul unei aripi a spitalului, cred ca aveam probleme", a spus CEO-ul BCR, Thomas Spurney.
"Oamenii sunt bijuteriile Romaniei. Investiitorii straini vor sa investeasca, dar au nevoie de stabilitate", a spus CEO-ul Orange.
Peste 30 de manageri ai companiilor private romanesti si straine de la noi au scris cate o prognoza pentru urmatorii 5 ani.
Documentele vor fi desigilate in 2018, cand cei care au fost cel mai aproape de adevar vor fi premiati.