Un important politician german se opune aderării României la zona euro


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 15 Februarie 2018 11:55
Categorie: Stiri Economice
zona euro

Ministrul bavarez de Finanțe, Markus Soeder, a respins, miercuri, ideea ca țări precum Româna și Bulgaria să treacă la zona euro.

Potrivit acestuia, și partidul său conservator se opune înființării postului de ministru de finațe european, informează Reuters.

„Nu vrem altă dezbatere și nici mai multe păcăleli. Nu vrem ca din zona euro să facă parte țări precum România și Bulgaria. Ne opunem eurobondurilor și fondătii unui Minister european de Finanțe”, a spus Soeder, influent membru al Uniunii Social-Creștine.

Declarațiile premierului desemnat al Bavariei au fost primite cu ropote de aplauze, în cadrul unei ședințe care a avut loc miercuri și la care au participat 4000 de persoane.

În luna decembrie, președintele Klaus Iohannis a reiterat la Bruxelles că România își dorește să adere la zona euro cât mai curând.

„Preşedintele României a apreciat faptul că toate statele membre participă la Summit, inclusiv cele care nu fac parte din zona euro, evidenţiind necesitatea avansării în procesul de consolidare a Uniunii Economice şi Monetare printr-o abordare incluzivă şi consensuală a statelor membre. În context, preşedintele Klaus Iohannis a reiterat angajamentul ferm al României de a adera la zona euro cât mai curând posibil, arătând că, pentru ţara noastră, adoptarea monedei unice este un obiectiv de importanţă esenţială, atât pentru economia naţională şi prosperitatea pe termen lung a cetăţenilor români, cât şi pentru poziţionarea noastră în interiorul Uniunii", a precizat Administrația Prezidențială, după ce Iohannis a participat la Summitul Euro în format extins de la Bruxelles. 

Potrivit acordului de aderare la UE, România ar trebui să adere la zona euro.

Sursa: Reuters

VIDEO PROTVPLUS.RO