Şoferul primarului Timişoarei câştigă 6.500 lei net. Nicolae Robu: "Fac economii"


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 14 Februarie 2018 13:57
Categorie: Stiri Economice
Nicolae Robu şi Vasile Paraschiv

Primarul Timişoarei acuză presa că îl calomniază afirmând că şoferul său câştigă 10.000 de lei (brut) şi precizează că e vorba doar de 6.500 lei (net).

Informaţia a fost prezentată pentru prima dată marţi de Opinia Timişoarei care scria că Vasile Paraschiv, şoferul lui Nicolae Robu, ar câştiga 9.384 lei brut, de la Poliţia Locală, de unde e detaşat la Primărie. Edilul a reacţionat, scriind pe Facebook că "un astfel de neisprăvit care se pretinde jurnalist" "a făcut știre națională cât de mari sunt salariile în Primăria Timișoara".

Nicolae Robu a precizat apoi că şoferul câştigă 6.500 de lei lunar, ca şef serviciu în Poliţia Locală, sumă care aduce de fapt economii municipalităţii. Şi asta deoarece şoferul lucrează, spune primarul, 12-14 ore pe zi, uneori şi sâmbăta, iar edilul ar avea dreptul să angajeze 2 şoferi şi un şef serviciu şoferi.

Conform declaraţiei de avere din 2017, Vasile Paraschiv avea un venit anual net ca şef de serviciu la Poliţia Locală de 61.609 lei plus norma de hrană de 11.712 lei - adică 6.110 lei pe lună. Documentul poate fi descărcat de la finalul acestui articol.

În 2014, Vasile Paraschiv era la volanul maşinii de serviciu a primarului când a fost implicat într-un accident rutier. Potrivit pressalert.ro, până în 2014 el a condus Serviciul Transporturi din Poliţia Locală, ulterior fiind numit şef al Serviciul Dispecerat şi Control Acces care, conform descrierii oficiale, "are ca scop menținerea legăturii permanente cu cetățenii, preluarea și gestionarea sesizărilor acestora, cunoașterea permanentă a situației operative, a misiunilor care au fost executate sau sunt în curs de executare, a forțelor și mijloacelor angajate în acțiuni, menținând legătura permanentă cu efectivele aflate în teren și cu forțele sau structurile cu care se cooperează, dispunând în afara orelor de program, primele măsuri privind organizarea și executarea misiunilor încredințate.".

În 2014, Nicolae Robu afirma, pentru Tion.ro, că "domnul Vasile notează zilnic ora de începere a programului de lucru și ora de încheiere. Are el o rigoare, care e foarte bună. Sunt 1.000 și ceva de ore suplimentare. Nu suntem plătiți pentru aceste ore, e ca un fel de voluntariat. Numărul acela de ore împărțit la 8 ore pe zi înseamnă încă nouă luni de muncă. Sau, ținând cont că pe lună sunt 205 ore, înseamnă echivalentul a nouă luni de voluntariat. Ăsta e programul, poate să vină oricine să vadă dacă face față o zi, că obosește o zi față de mine, darămite s-o țină zi de zi. Domnul Vasile este primul om care a făcut față ritmului meu din toată experiența mea”.

Acum, primarul explică şi salariul şoferului său, într-o postare pe Facebook: "ştirea națională despre care am vorbit l-a avut în centru pe șoferul meu, șofer care câștigă, chipurile, 10000 lei pe lună. De fapt, în mână, câștigă 6500 lei pe lună. Nu puțin, desigur, se poate spune chiar mult, până recent atâta fiind salariul meu, ba chiar mai mic. Ce nu spun ”jurnaliștii” este că dl. Paraschiv -așa îl cheamă- nu câștigă acest salariu ca șofer, ci ca șef de serviciu în Poliția Locală, pt că eu, în loc să plătesc distinct un șofer, în situația în care timpul cât un șofer este efectiv la volan, pe zi, este redus, folosesc drept șofer un șef de serviciu. Acest om lucrează alături de mine 12-14 ore pe zi, foarte frecvent inclusiv sâmbăta. Evident, eu aș avea dreptul, la cât e durata zilei mele de lucru –o durată ilegală, iată, eu mă autodenunț că încalc codul muncii, muncind 12-14 ore pe zi, lucru pentru care PSD Timiș a și cerut ITM –îmi reamintesc și sunt convins că și dv. vă reamintiți, cu plăcere-, să mă sanționeze, să vedeți până unde se poate merge în România!-, aș avea dreptul, reiau ideea, să angajez un șef de serviciu și doi șoferi. Dar, fac economii, folosind drept șofer un șef serviciu, care lucrează zilnic, pro bono, o mulțime de ore suplimentare. Fanatic al muncii, alături de mine, deci, de hulit și el, alături de mine!

P.S. Eu câștig circa 12 000 lei pe lună, nicidecum 17 000 lei!"

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO