Traian Basescu: Deciziile de la Bruxelles NU rezolva criza datoriilor suverane ale NIMANUI!

Ultima actualizare: 23-10-2012 11:30
Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a tinut sa vina cu explicatii suplimentare in ceea ce priveste deciziile care s-au luat la Bruxelles, la cel mai recent summit al liderilor europeni. Seful statului roman spune ca noul acord nu rezolva problemele actuale.

"Noi, europenii, am fugit intotdeauna in spatele crizei. De fiecare data, masurile pe care le-am luat in Consiliu au fost in spatele evolutiei crizei si nu in fata ei, de-asta nici nu au putut s-o opreasca, criza datoriilor suverane si pierderea de credibilitate.

Deciziile care s-au luat acum nu sunt pentru a stopa criza datoriilor suverane. Chiar daca unii politicieni sustin acest lucru, opinia mea este ca masurile decise acum sunt pentru a ne schimba modul de actiune in viitor, dar ele nu rezolva nici datoriile Italiei, nici datoriile Greciei, nici ale Spaniei, nici ale Portugaliei, nici ale Romaniei ... nici ale Marii Britanii. Nu le rezolva pe ale nimanui." - a declarat Traian Basescu.

In opinia presedintelui, propunerile care s-au facut la Bruxelles, la care Romania s-a aratat dispusa sa participe, au un singur scop:

"S-au discutat doar mecanismele care sa evite pe viitor o astfel de criza, dar nu solutiile de iesire din actuala criza ... a datoriilor suverane. La ele ma refer, la aceasta criza." - a mai spus Traian Basescu.

FMI: Noul acord UE este DOAR o solutie partiala

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO