"Regulile stabilite la Bruxelles nu sunt o tragedie pentru Romania". Ce vom adauga in Constitutie

Ultima actualizare: 01-05-2012 23:32
isarescu cover

"Cu un deficit aproape de zero se pot face chiar mai multe autostrazi", a declarat guvernatorul BNR Mugur Isarescu. Oricum, suntem obligati sa trecem in Constitutie ca in 2013 nu vom avea un deficit structural mai mare de 0,5%.

Guvernatorul a explicat ce inseamna pentru oamenii de rand pactul de stabilitate fiscala.

Noile reguli europene ne vor obliga sa cheltuim mai bine banii pentru investitii.

Prevederile ar trebui sa intre in vigoare in 2013, iar noi trebuie sa le trecem in Constitutie. Premierul se foloseste de pretext ca sa isi rezolve o restanta mai veche.

"Avem cel putin doua motivatii extrem de puternice pentru a revizui Constitutia in anul 2012: deficit structural de 0,5% si datoria maxima publica de 60% din PIB si Parlament unicameral cu 300 de parlamentari conform dorintei electoratului" a spus Emil Boc.

Intre timp avem probleme cu bugetul pe 2012. Mizam pe venituri prea mari si ar trebui sa reducem cheltuielile cu un miliard de euro.

Romania se imprumuta tot mai scump, iar bancile straine nu mai vor sa isi tina fondurile in tara. Agentia de rating Moody's avertizeaza ca vin vremuri grele. Un nou val de recesiune se va napusti peste Europa si ne va afecta inclusiv pe noi.

Pentru premier toate aceste discutii par usor prea complicate, asa ca a ajuns la o concluzie neasteptata.

"Romania nu poate rata sansa de a pierde trenul european al seriozitatii stabilitatii si consolidarii economice"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO