500.000 de oameni au vizitat salonul auto de la New Delhi, unde au putut vedea 50 de modele noi
Forfota mare in New Delhi, unde are loc cel mai mare salon auto din India. Cum vanzarile de pe piata occidentala raman sub asteptari, producatorii isi indreapta atentia asupra tarilor emergente, ca India.
Unii sunt convinsi ca, pana in 2020, India va deveni cea mai mare piata auto din lume.
Pana atunci insa, la New Delhi, a fost dezvelita cea mai ieftina masina, de 2.500 de dolari, concurenta directa a modelului Tata.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Daca e sa analizam cifrele, misiunea e pe jumatate indeplinita. Au fost expuse 50 de modele noi, majoritatea SUV-uri si utilitare, iar expozitia a fost vizitata de 500.000 de vizitatori.
Jaguar sau Land Rover au decis sa sara peste salonul de la Detroit, concentrandu-si atentia asupra celui din New Delhi.
Iar Ford si-a lansat noul SUV aici, mai ales ca deschide la fiecare 10 zile o noua reprezentanta auto in India.
In 2011, vanzarile auto din aceasta tara au crescut cu 30%. E drept insa ca modelele cele mai cautate sunt cele mai ieftine.
Indienii sunt extrem de entuziasmati de o masinuta extrem de ieftina, care va intra in competitie directa cu Tata Nano. Nu e chiar o masina nemaipomenita, dar, la un pret putin peste 2.000 de dolari, nu-i chiar o afacere proasta.
RE60, produsa de Bajai Auto, atinge o viteza maxima de 70 km/h, cantareste 380 de kg si are doar 1,3 metri inaltime si 2,75 metri lungime.
In schimb, masinile electrice sau hibride isi fac timid intrarea pe piata indiana. Si nu doar din cauza pretului ridicat, ci si a penelor frecvente de curent si a nepasarii fata de mediul inconjurator, atat in randul autoritatilor, cat si al populatiei.