Statul le dă până la 40.000 lei românilor care fac reparaţii în casă. Care sunt condiţiile


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 10 Februarie 2018 18:39
Categorie: Stiri Economice
reparatii scoli

Persoanele fizice care vor să-și izoleze termic locuința vor putea cere de la stat o sumă nerambursabilă de până la 40.000 de lei, în cadrul programului Casa verde plus.

Prin intermediul programului Casa verde Plus, statul vrea să încurajeze folosirea materialelor izolatoare organic-naturale pentru a reduce consumul energetic al clădirilor, cu scopul de a îmbunătăți calitatea mediului. Banii nerambursabili vor fi acordați persoanelor fizice atât pentru casele aflate în construire, cât și pentru cele deja existente, însă numai dacă acestea au cel mult parter și două etaje.

Concret, persoanele fizice vor putea cere o sumă de până la 40.000 de lei (dar nu mai mult de 120 de lei pe metru pătrat izolat și finisat), care va fi acordată sub forma unei prime de eficiență energetică. Fiecare solicitant va putea să ceară o singură primă de eficiență energetică, iar eventualele costuri suplimentare, ce vor depăși finanțarea nerambursabilă sau nu vor fi considerate eligibile), vor fi suportate de către acesta.

Cheltuielile eligibile vor cuprinde atât achiziția de produse și servicii, cât și lucrările necesare implementării proiectului, plus taxa pe valoarea adăugată aferentă acestora.

Când intră în vigoare programul, aflaţi pe avocatnet.ro

Sursa: avocatnet.ro

Pedepse dure pentru cei care îşi deranjează vecinii. Firme suspendate şi chiar închisoare
Șoferii români vor putea primi prin SMS informații despre mașinile second hand
Șoferii români vor putea primi prin SMS informații despre mașinile second hand
VIDEO PROTVPLUS.RO