Teodorovici, noi precizări privind Formularul 600. Guvernul pregătește un ”mecanism simplu”

Ultimul update: Sambata 10 Februarie 2018 13:05
Data publicarii: Sambata 10 Februarie 2018 13:00
Categorie: Financiar
Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor

Toţi contribuabilii sunt asiguraţi din punct de vedere medical, dă asigurări ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, referitor la Formularul 600.

El subliniază totodată că, până la 25 martie, la nivelul Guvernului, se va face un act normativ care va schimba mecanismul ”într-unul foarte simplu”.

„Atunci când la nivelul Guvernului se declară un lucru, se anunţă foarte clar – cum a fost cazul acestui formular - amânarea lui şi lăsarea acelei date de 25 martie, adică nemodificată, înseamnă că Guvernul se încadrează perfect în ce are astăzi ca şi obligaţii. Cu alte cuvinte, acele discuţii că am amânat termenul, dar am uitat să amânăm termenul de plată, 25 martie, este o eroare şi cineva o tot rostogoleşte. În al doilea rând, toţi contribuabilii sunt asiguraţi din punct de vedere medical, pentru că se şi află în cele 90 de zile, din punct de vedere legal, între ultima plată din anul trecut şi data la care ar trebui să facă următoarea plată, adică 25 martie. Data până la care noi la nivelul Guvernului venim cu un act normativ care ne va schimba mecanismul într-unul foarte simplu”, a spus Teodorovici, la postul de televiziune Antena 3, conform news.ro.

Ministrul spune că va fi o schimbare radicală în bine.

”Noul formular va fi unic, din cele cinci câte au astăzi persoanele fizice. Vom vedea care va fi cel mai corect termen de depunere, pentru ca oamenii să aibă timp, în special din punct de vedere online. Va fi pe estimare şi nu pe realizat, cum era până acum”, a adăugat Teodorovici.

Teodorovici: Contribuabilii nu mai trebuie să depună formularul 600

În al doilea rând, spune ministrul, cei care au depus nu trebuie să o mai facă încă o dată decât dacă sumele declarate până în prezent sunt mai mari decât estimările pe acest an.

”Toţi îşi păstrează calitatea de asigurat medical nu-şi pierde nimeni această calitate. Şi vor fi şi alte puncte utile”, a declarat ministrul de Finanţe.

La sfârşitul lunii ianuarie, după audierea sa în Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Teodorovici a afirmat că Declaraţia 600 ar putea fi unită cu Declaraţia 200.

El preciza atunci că românii nu mai trebuie să depună Formularul 600, în condiţiile în care Guvernul va găsi soluţii în acest sens.

Guvernul a adoptat în 31 ianuarie Ordonanţa de Urgenţă privind prorogarea termenului pentru depunerea declaraţiei 600 de la 31 ianuarie, până în 15 aprilie. Ministerul Finanţelor va trebui apoi să găsească o soluţie permanentă care să vizeze depunerea unui singur formular de către cei cu activităţi independente.

Cu toate acestea, nu a modificat OUG-ul care stabileşte data pentru prima plată trimestrială a contribuţiilor de asigurări sociale. Un director din cadrul firmei de consultanţă şi audit Deloitte România, Radu Derscariu, a explicat pentru News.ro că Fiscul nu poate emite deciziile de impunere fără declaraţia contribuabilului, caz în care contribuabilul nu are nicio obligaţie de plată.

Formularul 600 a stârnit controverse în ultimele săptămâni, întrucât impune unor persoane în 2018 contribuţii la CAS şi CASS, indiferent de veniturile din aceste surse obţinute în acest an, condiţia fiind să fi avut anul trecut venituri de acest tip peste plafonul de 22.800 de lei pe an.

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Guvernul a prelungit termenul de depunere a Formularului 600

Guvernul a prelungit termenul de depunere a Formularului 600

Teodorovici: Contribuabilii nu mai trebuie să depună formularul 600

Teodorovici: Contribuabilii nu mai trebuie să depună formularul 600

VIDEO PROTVPLUS.RO

Tarom - Agerpres

Tarom dă lovitura la cel mai mare salon aeronautic din lume. Câte avioane aduce la București

Datoria externă a României a ajuns la 96,04 miliarde de euro

Cele mai scumpe orașe din lume au și cei mai bogați locuitori. Topul mondial, dominat de Europa

Indicele ROBOR la trei luni a stagnat la 3,35%

Apel fără precedent de la UE pentru SUA, Rusia și China: "E timp să evităm conflictul"

IT-iştii români au început să prefere firmele din Moldova. Ce le oferă în plus

trezorerie

Fraudă cu redirecţionarea 2%. Gălăţenii au dat bani pentru brăileni, catolicii – pentru ortodocşi

ANAF lansează o nouă aplicaţie pentru a simplifica depunerea online a Declaraţiei Unice

Bulgaria, la un pas de trecerea la euro. Anunţul va fi făcut în 2019

ANAF scoate la vânzare mașini BMW, Audi și Mercedes, cu prețuri de la 1.400 euro. Cât costă un BMW 530 D

Coșmarul ”declarației unice”. Site-ul ANAF a picat, iar sute de oameni au format coadă la Fisc

Peste 1.200 de joburi pentru români țări din Europa. Ce meserii se caută