Spațiile de cazare din unele hoteluri, transformate în birouri. Soluția găsită de manageri în timpul crizei sanitare

×
Codul embed a fost copiat

Pierderile provocate de criza sanitară au silit industria hotelieră să se reinventeze.

Unele hoteluri au început să transforme spațiile de cazare în birouri, pentru a veni în sprijinul acelora care nu pot lucra de acasă.

În acest fel, dacă doresc un loc liniștit, pot inchiria o cameră, pe parcursul unei zile de lucru.

Într-un hotel aflat la cinci minute distanță de centrul orașului Cluj-Napoca, peste o sută de camere sunt închiriate, acum, drept birouri.

Proprietarul a decis să transforme spațiile de cazare în unele de lucru după ce în ultimele luni a dus lipsă de turiști. Clienți îi sunt, acum, cei care nu s-au adaptat muncii de acasă și au nevoie de un birou.

Citește și
litoral
Cât vor scoate românii din buzunar vara aceasta pentru un sejur pe litoral, în Bulgaria și Grecia

Andrei Țigănaș ține cursuri de dicție, iar pentru el soluția oferită de hotel a însemnat eliminarea unui disconfort.

Andrei Țigănaș, profesor de dicție: „Foarte multe dintre întâlnirile mele sunt cam gălăgioase, în sensul că trebuie să ajut oamenii să își lucreze vocea, să crească volumul, ori treaba asta de acasă e un pic mai complicată. Am o fetiță de 1 an și jumătate. De obicei, când trebuie să îmi țin întâlnirile, se întâmplă ca ea să doarmă, îi stric somnul”.

Pe lângă faptul că ies din locuință ca să meargă la lucru, muncă la biroul din hotel are și alte avantaje pentru unele persoane.

Zsolt Torjai, manager de hotel: „Ai venit de dimineață, stai până după-masă, primești cafea în acest preț, de 29 de euro pe zi, și beneficiezi de internet de mare viteză și spațiul tău intim de unde poți lucra”.

Andrei Vasilaș, manager de hotel: „Ne gândim la niște pachete de fidelizare prin reduceri sau, mă rog, incluziv prin posibilitatea de a închiria camerele în regim business - home office”.

Adrian Coroian este economist și președintele Ligii Întreprinzătorului Român. Este de părere că soluția găsită de unele hoteluri ca să supraviețuiască în această perioada nu este avantajoasă doar pentru proprietarii unităților de cazare, ci aduce beneficii și clienților.

Adrian Coroian, economist: „Dacă a apărut această nevoie, este pentru că acasă ai niște probleme pe care nu le poți rezolva, adică un spațiu dedicat unde să poți munci. Povestea asta nu se reduce numai la ce discutăm noi aici, pensiuni și hoteluri, ci se va duce mai departe către reorganizarea completă a casei, chiar către noi proiecte de casă”.

Înainte de luna martie, hotelurile din marile orașe de la noi erau ocupate în proporție de 70 la sută. Din cauza crizei sanitare, numărul clienților a scăzut dramatic și a ajuns aproape de zero, spun administatorii.

Citește și...
Cum vor arăta vacanțele la munte. Robot la intrarea în hotel, aplicații pentru meniu la restaurant
Cum vor arăta vacanțele la munte. Robot la intrarea în hotel, aplicații pentru meniu la restaurant

Anul acesta, la munte, Paștele s-a mutat de Rusalii! Românii care, din cauza pandemiei, nu au putut să meargă în vacanţa de primăvară, se bucură acum de sejururile deja plătite.

Cât vor scoate românii din buzunar vara aceasta pentru un sejur pe litoral, în Bulgaria și Grecia
Cât vor scoate românii din buzunar vara aceasta pentru un sejur pe litoral, în Bulgaria și Grecia

Preţurile în cea mai căutată staţiune de la malul Mării Negre din România, Mamaia, variază, în medie, de la 30 de euro/noapte de persoană la un hotel de 3 stele, la 120 de euro, pentru unul de cinci stele, dar în funcţie şi de perioada aleasă.

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.