Scenarii imobiliare cu o luna inainte de inceperea anului universitar. Ce variante au studentii
Cu mai putin de o luna inainte de inceperea anului universitar ofertele imobiliare ii vizeaza in primul rand pe studenti.
In timp ce tinerii din familii cu dare de mana se muta acum in casa noua, altii isi cauta de lucru, ca sa isi poata plati singuri chiria.
Pentru acestia din urma, solutia este sa imparta o locuinta cu unul sau mai multi colegi. Pe aceasta piata, plina de solicitari, au intrat inclusiv hotelurile.
Andreea este din Ploiesti, dar s-a inscris la o facultate in Bucuresti. Este o fire sociabila, insa nu poate accepta ideea ca ar putea sa stea in camera cu o alta colega. Parintii isi permit sa o sustina financiar, asa ca i-au cumparat un apartament in zona de sud a capitalei.
La 20 de ani, Bogdan nu este atat de norocos. Vine din Targu Jiu si sta in gazda la Bucuresti. Ai lui sunt sarmani, asa ca tanarul lucreaza ca ospatar intr-un restaurant din centru. Banii se duc in mare parte pe chirie, dar ''viata de student bucurestean este frumoasa, chiar daca-i grea'', marturiseste baiatul.
Reprezentantii agentiilor imobiliare spun ca in special studentii din anii terminali renunta la viata de camin si se muta in chirie. Si ca foarte putini isi permit sa-si cumpere locuinte.
O alta varianta ajutatoare este cea a hotelurilor transformate in camine. Sunt cladiri moderne, curate, insa locurile sunt limitate, iar preturile variaza intre 300 si 600 de lei pe luna.
Ramane evident si varianta cazarii in camine. Acolo au prioritate studentii din anii mari si nicidecum bobocii.