S-a ales firma care va recruta manageri pentru companiile de stat. Decizia a fost contestata


Ultimul update: Joi 12 Aprilie 2012 13:01
Data publicarii: Vineri 16 Septembrie 2011 18:34
Categorie: Stiri Economice

Surse oficiale spun ca ar fi singura companie straina intrata in cursa. Anuntul oficial va fi facut luni, insa licitatia ar putea fi insa reluata pentru ca unul dintre competitori a depus deja o contestatie.

Anuntul oficial a fost amanat 3 zile pentru ca nu mai avea cine sa faca hartiile.

Din cele 3 oferte acceptate la licitatie a fost declarata firma Pedersen and Partners, care s-a angajat sa faca treaba pentru 2,2 milioane de lei, adica 500.000 de euro, in timp ce un grup format din George Butunoiu si 2 avocati de bussines au cerut doar un leu.

Oricum, oferta lui a fost contestata de una dintre cele doua firme descalificate pentru ca au depus ofertele cu o intarziere de 5 minute.

Castigatorul licitatiei va face caietul de sarcini pentru cele 5 companii care vor avea management privat: Hidroelectrica, Oltchim, Societatea Lignitului Oltenia, Electrica Furnizare si producatorul de armament Romarm.

Geroge Butunoiu este cel mai cunoscut head-hunter din Romania, iar pentru a candida la contractul de consultanta la Ministerul Economiei s-a asociat cu doi avocati de bussines. El spune ca salariile managerilor privati care vor fi selectati vor fi departe de sumele astronomice vehiculate pana acum.

"Daca o sa castig licitatia asta eu o sa insist sa nu puna ca sume fixe, ca salariu fix, un salariu mai mare de 20.000 de euro, dar pot sa puna mai mult la bonusuri sau la partea variabila. Si aici una e sa pui, sa calculezi bonusul in functie de profitul existent si alta e sa calculezi bonusul in functie de diferenta, sa zic, dintre profitul pe care il avea firma cand a venit el si cat are peste un de zile", declara Butunoiu.

Romania are nevoie de reforme structurale si companii de stat performante
Guvernul va aviza noi concedieri in companii de stat
VIDEO PROTVPLUS.RO