Romanii cu datorii la Fisc se trezesc ca statul le ia mult mai multi bani decat ar trebui. "Solutia" gasita de autoritati
Fiscul vrea sa ii poata executa silit mai repede pe cei care au datorii, la stat. Pentru asta pregateste, un sistem de transmitere electronica spre banci a cererilor de executare silita.
In prezent atunci cand fiscul vrea sa execute silit pe cineva prin poprirea conturilor trimite actele de executare, prin posta, catre TOATE cele 35 de banci din Romania. Cei care au conturi in mai multe parti s-au trezit ca aceeasi suma ceruta de Fisc a fost retinuta de fiecare banca in parte.
Codrut Avram, avocat: "In momentul de fata Fiscul trimite adresa de infiintare a popririi la toate bancile, iar respectivele banci blocheaza conturile clientilor lor. Toate vor trimite Fiscului creanta respectiva, in aceste conditii clientului i s-au luat sumele de bani de mai multe ori."
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Chiar si Fiscul si-a dat seama de anomalie, de aceea noul sistem prevede ca "sumele existente in conturi sa fie proprite DOAR in limita sumei ce face obiectul popririi".
Codrut Avram, avocat: "In cazul in care se trimite poprire pentru 100 de lei si clientul respectiv are conturi la 4 banci, i se vor lua 100 de lei din toate cele 4 conturi, urmand ca el sa se lupte ulterior sa recupereze cei 300 de lei luati in plus. Procedura de deblocare a conturilor si de recuperare a banilor dureaza minimum o luna."
Prin sistemul de transmitere electronica a cererilor de executare silita, bancile vor comunica fiscului ce sume are clientul executat la fiecare dintre ele, iar fiscul va decide de la care banca se vor lua efectiv banii. Pentru ca sistemul electronic sa functioneze, Fiscul trebuie sa semneze cu bancile un protocol de colaborare, aflat inca in discutie.
Sursa: Pro TV
Etichete: banci, Fisc, avocat, conturi, executare silita, poprire,
Dată publicare:
21-04-2017 19:27