România este gazda unui summit de amploare în domeniul telecomunicațiilor. Participă mii de delegați din 190 de țări
Timp de trei săptămâni, România este gazda unui summit de amploare în domeniul telecomunicațiilor. La București se vor lua decizii legate de inteligența artificială, despre cât de liber trebuie să fie internetul, dar şi despre tehnologia 6G.
În ţara noastră abia se pregătesc licitațiile pentru implementarea tehnologiei 5G, favorite fiind companiile care există deja pe piață.
Peste 3.200 de delegați, reprezentând 190 de state, discută la București regulile în telecomunicații pentru următorii patru ani. Implementarea tehnologiei 6G ar putea să fie stabilită la București în aceste zile. Asta în ciuda faptului că oficialii români au tot amânat să adopte din 2020 și până de curând noile standarde legate de tehnologia 5G.
Grindeanu: „România a fost un pic șovăielnică în a adopta licitația privind tehnologia 5G.”
Sorin Grindeanu, viceprim-ministru: „România a fost un pic șovăielnică în a adopta licitația privind tehnologia 5G. Dincolo de dezvoltarea acestei industrii și noi tehnologii, la fel de importantă este și partea de cibersecurity.”
Firme precum Apple, Amazon sau SpaceX a celebrului Elon Musk sunt reprezentate la București, iar surse politice susțin că acestea și-ar putea recruta de aici specialiști în IT. Ba chiar, autoritățile noastre vor să-i convingă pe giganții din domeniu să-și deschidă afaceri la noi în țară.
Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării: „Reputația IT-iştilor români este la superlativ în toată lumea și este și unul dintre motivele pentru care investitorii străini vizează țara noastră”.
Statul român a alocat aproximativ 150 de milioane de lei pentru eveniment
Aproximativ 150 de milioane de lei a alocat statul român pentru acest eveniment, iar participanții s-au relaxat la un prânz. Câțiva invitați membri ai guvernului din Ghana au oferit eșarfe de mătase tradiționale.
Ursula G. Owusu-Ekuful, Ministrul Communicațiilor din Ghana: „Am fost la operă. Aseară a fost un spectacol foarte frumos. Abia aștept să experimentez mai mult și să gust mâncarea românească. Am încercat vinul vostru. Mi-a plăcut.”
Iar un alt invitat din Niger pierdut în Parlament a găsit un magazin cu produse tradiționale românești.
Invitații au programate excursii la Muzeul Satului, dar și la Peleș și Bran.