Președintele Federal Reserve: ”Oprirea răspândirii coronavirusului nu va determina o recesiune”

Ultima actualizare: 22-03-2020 16:39
James Bullard
Twitter

James Bullard, președintele Federal Reserve (Fed), susține că într-un ciclu economic normal, atât șomajul masiv, cât și o prăbușire a producției economice, ar reprezenta o tragedie, însă acum nu este cazul să ne alarmăm. 

În condițiile în care coronavirusul prăbușește economia Statelor Unite, ar trebui să salutăm investițiile pe care le facem în sănătatea publică, investiții care ar putea pune bazele unei reveniri rapide, menționează Președintele Fed, conform Reuters.

James Bullard susține că un potențial șoc de 2,5 trilioane de dolari venit în economie este gestionabil dacă autoritățile se mișcă rapid. Poate părea o viziune neconvențională într-un moment de anxietate globală, dar Bullard susține că măsurile de întrerupere economică care sunt deja implementate sunt esențiale pentru scurtarea cursului pandemiei.

De asemenea, măsurile de întrerupere a activităților trebuie să fie însoțite de un sprijin masiv al guvernului federal pentru a susține populația izolată și pentru a resuscita economia.

 

Președintele FED vine cu trei recomandări simple:

 

1. Compensați orice salariu pierdut.
2. Compensați orice afacere pierdută.
3. Fara intrebari.

”Mai presus de toate, atunci când pierderile vor deveni majore, situația nu trebuie catalogată drept recesiune. Încadrați acest lucru ca o investiție masivă în sănătatea publică a Statelor Unite”, a spus Bullard într-un interviu telephonic.

Recesiunile sunt contracții obișnuite ale pieței - chiar previzibile - care marchează sfârșitul ciclurilor normale economice. Bullard, care și-a câștigat o reputație foarte bună în interiorul Fed pentru că a înțeles să regândească problemele și să reframeze sistemul.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO