Premiera in scandalul creditelor in franci elvetieni. Un bucurestean a obtinut in instanta suspendarea platii ratelor

26-03-2015 22:07


Premiera in scandalul creditelor in franci elvetieni. Un barbat din Bucuresti a obtinut in instanta suspendarea platii ratelor.

El ar fi trebuit sa plateasca lunar aproximativ trei mii de lei pentru un imprumut de 80 de mii de franci elvetieni, luat in 2008.

"Noi am depus o cerere principala pe cauze abuzive, inclusiv de denominare, dupa care la o saptamana ne-a spus ca are dificultati in a plati creditul. Am luat decizia impreuna sa depunem aceasta ordonanta prezidentiala. Este singura cale prin care putem suspenda temporar platile pana ne judecam pe fond. O sa notificam banca luni, sa se puna in executare, pana se redacteaza hotararea mai dureaza cel putin trei saptamani. La toate dosarele noastre noi am depus ordonante prezidentiale, deci avem cel putin 1000 de dosare depuse care asteptam sa se judece", a spus avocatul Marius Coltuc.

Reprezentantii bancii pot contesta hotararea Tribunalului Bucuresti, care insa este una executorie. Asa ca barbatul nu va mai achita ratele pana cand e gata procesul. Clientul avea platile la zi, ceea ce a contat in fața judecatorilor. Statisticile BNR arata ca sunt aproximativ 75 de mii de familii care au credite in franci elvetieni.

VIDEO PROTVPLUS.RO