Piata auto din Romania continua sa scada mai abrupt decat in UE
Piata auto din Romania a scazut cu 17% in primele patru luni ale anului dupa numarul de inmatriculari de autoturisme noi, fata de un declin de numai 2,7% la nivelul UE, potrivit datelor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile.
Conform informatiilor prezentate marti de ACEA, care corespund datelor Directiei Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), numarul inmatricularilor de autoturisme noi a scazut in Romania, in perioada ianuarie-aprilie, cu 17%, la 14.678 de unitati.
5.000 de masini nou-noute circula pe strazi de luna trecuta. Vezi marcile
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In luna aprilie, indicatorul s-a redus pe piata romaneasca la 4.999 de masini, reprezentand un declin de 43,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
La nivelul Uniunii Europene, numarul inregistrarilor de automobile noi a coborat cu 2,1% in primele patru luni fata de perioada similara din 2010, la 4,674 milioane de unitati. In aprilie, piata europeana s-a contractat cu 4,1%, la 1,089 milioane de inmatriculari.
Inmatricularile de masini second hand au atins in martie cel mai slab nivel
Constructorul roman Dacia, parte a grupului francez Renault, a inregistrat o scadere de 1,2% a numarului de inmatriculari de autoturisme noi in UE in primele patru luni, la 84.070 unitati.
Dacia a inregistrat insa in aprilie o crestere de 2,1% a inregistrarilor de automobile noi in UE, la 20.294 unitati. Desi cresterea consemnata de compania romaneasca in aprilie este una dintre cele mai mici din UE, cifrele contrazic totusi trendul de scadere a pietei europene.