Masinile electrice vor fi un trend in Romania, doar peste cativa ani

Dată publicare: 07-04-2011 00:30
Dată actualizare: 20-06-2012 14:42


Masini electrice produse in Bulgaria - 3

Reprezentantii industriei auto spun ca nu se poate forma o piata a masinilor electrice in Romania mai devreme de cativa ani, cu toate ca Guvernul va incuraja achizitia de automobile cu emisii zero prin acordarea unor facilitati financiare.

Ministerul Mediului lucreaza la o ordonanta de urgenta care vizeaza acordarea de facilitati din partea statului cumparatorilor de masini electrice, valoarea subventiilor urmand sa acopere diferenta de cost dintre un astfel de vehicul si unul cu propulsie pe carburant, aproximativ 5.000 de euro.

"Toate tarile europene acorda sau vor acorda facilitati pentru achizitia de automobile electrice, era normal sa se conformeze si Romania. Cu toate acestea, in Romania nu vom putea vorbi de o piata a masinilor cu zero emisii mai devreme de cativa ani buni", a declarat Silviu Preoteasa, presedintele Asociatiei Dealerilor de Marca Volkswagen.

Cristian Bica, membru al Asociatiei Distribuitorilor Autorizati Ford, spune ca ar putea dura 4-5 ani pana cand romanii vor considera masina electica o alternativa la automobilul propulsat cu carburant.

"Despre masini electrice in Romania vom putea vorbi intr-un viitor destul de indepartat. Prezenta masinii electrice pe plan local va fi un proces greu de implementat, chiar si in conditiile in care Guvernul va aloca stimulente la achizitie, asta pentru ca nu avem pusa la punct o infrastructura specifica", a precizat Bica.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO