Noua tendinta pe piata imobiliara pentru cei care vor vecini putini. Harta blocurilor de lux din Capitala
Apare o noua tendinta pe piata imobiliara. Atat pentru segmentul de lux, cat si pentru cei care isi permit sa stea doar la periferie, constructorii prefera, in prezent, sa ridice blocuri sau ansambluri rezidentiale de mici dimensiuni.
Potrivit unor studii recente, in Bucuresti, de pilda, oferta de astfel de locuinte s-a triplat in 2014, iar un sfert sunt deja vandute. 1.100 de apartamente noi in Primaverii, Aviatorilor, Dorobanti sau Gradina Icoanei isi asteapta proprietarii.
Pe cateva strazi din cartierul Primaverii s-au ridicat nu mai putin de 10 blocuri de 4 sau 5 etaje. Jumatate sunt pe strada Jean Monnet si fiind vorba de apartamente de lux, pretul pe metrul patrat depaseste 3.300 de euro.
De altfel, toata zona centrala este plina de santiere. "Se construiesc, in momentul de fata, in 2014, 22 de proiecte rezidentiale in zona Primaverii, Kiselef, Aviatorilor si Dorobanti, in contextul in care in 2008-2012 s-au finalizat doar 8 proiecte", a spus Matei Malos.
Adica de 3 ori mai multe proiecte intr-un an decat in toata perioada de criza la un loc. Daca vreti sa locuiti in zona centrala a Capitalei, dar nu va permiteti sa cumparati o casa si nici nu vreti sa stati intr-un bloc cu sute de apartamente, puteti sa alegeti astfel de ansambluri rezidentiale. De exemplu, un bloc are numai 4 etaje si 16 apartamente.
Aici, constructorul cere 1.200 de euro pe metru patrat, iar un apartament de doua camere costa in jur de 97 mii de euro.
"Vorbim de proiecte noi, ai caror dezvoltatori au ales sa construiasca ce isi doreste piata in acest moment si adaptat la puterea de cumparare", a explicat Vlad Vlasceanu, director Timon.
Un proiect asemanator gasim si in Tineretului, cu aproximativ 1.000 de euro pe metru patrat. Exista oferte de la 2.100 de euro pe metru patrat, in blocuri la fel de mici.
"Este vorba de un proiect cu 13 apartamente, aflat in zona Batistei. Sunt multi care prefera un numar redus de vecini sa spunem", a explicat Georgian Marcu, consultant imobiliar.
In Chitila in schimb se ridica, in acest moment, un cartier de 22 de case, cu 80 de mii de euro bucata. In schimb, in Prelungirea Ghencea, unde se fac doar 18 case, o sa gasiti doar de la 100.000 de euro in sus. Doar in 2014 dezvoltatorii au investit peste 100 de milioane de euro in piata.