Moody's: Deciziile luate de liderii europeni, "insuficiente". Bursele europene au deschis in scadere


Ultimul update: Luni 02 Aprilie 2012 11:09
Data publicarii: Luni 12 Decembrie 2011 19:18
Categorie: Stiri Economice

Oricum, lipsa detaliilor cu privire la felul in care vor fi aplicate reformele si prapastia cascata intre Marea Britanie si restul Europei nu prevestesc nimic bun.

Mai mult, premierul David Cameron este acuzat de "tradare" in Regatul Unit.

ln opinia analistilor, absenta masurilor cu efect pe termen scurt inseamna ca Uniunea Europeana ramane vulnerabila la noi socuri.

"Daca analizam atent deciziile luate privind chestiunile esentiale - criza financiara, consolidarea Fondului de Stabilitate, imprumuturile de bani catre FMI, pentru ca acesta sa imprumute inapoi diverse tari - s-ar putea ca liderii europeni sa nu fi reusit decat sa castige putin timp", a spus Richard Quest, corespondent CNN.

O alta veste care a provocat freamat pe pietele financiare este declaratia candidatului socialist la prezidentialele din Franta. Francois Hollande a spus ca, daca va fi ales, are de gand sa renegocieze angajamentul luat de Nicolas Sarkozy la Bruxelles.

Totusi, moneda euro s-a intarit luni, dupa ce China si-a anuntat intentia de a investi 300 de miliarde de dolari in Europa si SUA.

In schimb, la Londra, tot mai multi politicieni il ataca fara mila pe David Cameron, pentru ca a marginalizat Marea Britanie.

"Nu e un act de curaj ca Marea Britanie sa ramana suspendata in mijlocul Atlanticului, lipsita de influenta in Europa si fara sa fie luata in serios la Washington", a spus si Nick Clegg, vicepremierul liberal-democrat al Marii Britanii.

Prezent in Camera Comunelor, Cameron si-a motivat decizia, sustinuta si de 57% dintre britanici, spunand ca un nou tratat ar fi insemnat pierderea suveranitatii, multa birocratie si legi noi.

Noile criterii de acordare a burselor pentru elevi provoaca haos. Ce conditii trebuie indeplinite
Zona Euro, la un pas de o criza cu efecte
Premierul David Cameron: Marea Britanie va fi lovita GREU de criza din zona euro
VIDEO PROTVPLUS.RO