MICII interprinzatori ai Romaniei si profitul de pe gratare. Afacerea MICUL e exploatata chiar si cu tonomate, ca la cafea
Micii pe care-i cinstim cu pofta in fiecare an, de 1 Mai, sunt stapanii gratarelor si ai meniurilor si in restul anului. Stau marturie afacerile infloritoare cu mici deschise in toata tara.
Clientii ii comanda si la restaurant si la un popas turistic fara pretentii, iar cei care merg la iarba verde ii cumpara mereu. O familie din Sebes a investit chiar intr-un automat cu mici pentru a-si vinde mai usor marfa, in timp ce producatorii nu duc lipsa de comenzi.
Pentru ca nu e sarbatoare la romani fara o portie delicioasa de mici - o familie din Sebes a investit 4 mii de euro intr-un automat adus din Ungaria. Pofticiosii pot cumpara astfel, la orice ora, caserole cu mici proaspeti.
20 de lei costa 18 mici facuti in bucataria familiei.
In Dedulesti, un sat din Arges, mai multi localnici s-au lansat in afaceri "la drum" cu mici deliciosi. Popasul e deschis zi si noapte pentru soferii infometati care trec prin zona.
Odata ce ai ajuns pe Dealul Negru, intre Pitesti si Ramnicu Valcea, n-ai cum sa nu te opresti sa poftesti la o portie de mici de Dedulesti. Sunt foarte gustosi, iar negustorii spun ca mici ca ai lor nicaieri nu gasesti.
La Cluj-Napoca afacerea cu mici a adus notorietate si familiei Dragan. Micii de Someseni, din vita si porc, care provin din fabrica lor sunt nelipsiti de pe gratarele ardelenilor.
Micii de Someseni au rezistat eroic timp de 23 de ani, din 1991. Pana acum familia Dragan a numarat doar profit si asta pentru ca brandul le-a adus o mare popularitate printre pofticiosii ardeleni.
Familia a cumparat aparate de ultima generatie, iar afacerea va ramane in curand pe mana fiicei.