Mastercard donează 1 milion de € pentru primul spital de oncologie pediatrică din România


Ultimul update: Miercuri 06 Martie 2019 14:35
Data publicarii: Miercuri 06 Martie 2019 13:48
Categorie: Stiri Economice
spital oncologie

Compania Mastercard a anunțat, miercuri, că donează 1 milion de euro pentru construcția primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România, un proiect al Asociației Dăruiește Viață.

De asemenea, Mastercard anunță că fiecare donație realizată printr-un card Mastercard pe bursadefericire.ro în 2019 va fi suplimentată de companie cu 2 euro.

Mesajul publicat pe Facebook de companie:

#IncepeCevaDeNepretuit. Contribuie cu Mastercard la #NoiFacemUnSpital - în care Mastercard și Dăruiește Viață anunța lansarea unei colaborări pe termen lung, Mastercard devenind partenerul de inovație al noului spitalul de pediatrie oncologica și radioterapie.

În 2019, compania donează 1 MN eur punând toate produsele, serviciile și parteneriatele sale din acest an în sprijinul cauzei. De asemenea, fiecare donație realizată printr-un card Mastercard pe www.bursadefericire.ro în 2019 va fi suplimentată de Mastercard cu 2 EUR.

 

La jumătatea lunii februarie a acestui an, OMV Petrom anunţa, într-o conferinţă de presă, că donează 10 milioane de euro pentru construcţia primului spital de oncologie pediatrică din România

Conform iniţiatorilor proiectului, din totalul de 10 milioane de euro donate de OMV Petrom, jumătate va fi utilizat pentru achiziţia de echipamente medicale necesare pentru diagnosticarea şi tratarea cancerului la copii: un aparat de radioterapie, un aparat CT (computer-tomograf) şi echipamente pentru blocul operator, precum şi pentru training-ul personalului medical şi auxiliar al spitalului. Restul de 5 milioane de euro va fi utilizat pentru lucrări de instalaţii sanitare şi electrice şi amenajări interioare.

Spitalul de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică va fi primul spital specializat în oncologie pediatrică din România şi va funcţiona în incinta spitalului Marie Curie din Bucureşti. Pacienţii vor avea acces la toate specialităţile pediatrice necesare pentru tratarea holistică a copiilor bolnavi de cancer (chirurgie, ortopedie, cardiologie, neurochirurgie, ORL etc).

Noul spital va putea asigura tratarea, în fiecare an, a peste 300 de copii bolnavi de cancer, dar şi efectuarea a peste 9.600 de intervenţii chirurgicale oncologice şi non-oncologice.

Asociaţia Dăruieşte Viaţă a demarat, în anul 2017, proiectul de construcţie a spitalului, bazându-se pe fonduri private (donaţii de la persoane fizice şi companii), iar lucrările au demarat în 2018. Proiectul va continua cu partea de instalaţii, design interior precum şi cu achiziţia de echipamente speciale şi pregătirea personalului.

Spitalul va avea 6 etaje şi o suprafaţă totală de 12.000 de metri pătraţi, cu un nou bloc operator, cu 7 săli de operaţii, secţii de chirurgie, neurochirurgie, oncologie, hemato-oncologie şi terapie intensivă.

Asociaţia Dăruieşte Viaţă şi-a propus ca spitalul să fie inaugurat în 2020, acesta urmând să funcţioneze ca spital public, în cadrul Spitalului Marie Curie, dar după proceduri medicale şi de management specifice unităţilor similare din Occident.

Estimările arată că, în România, sunt 5.000 de copii bolnavi de cancer şi, în fiecare an, alţi 500 de copii sunt diagnosticaţi cu această boală. Mai mult de jumătate dintre aceştia sunt trataţi în Bucureşti, în cele două centre existente (Marie Curie şi IOB).

 

Sursa: StirilePROTV

Donație fără precedent: OMV dă 10 milioane € pentru spitalul de oncologie pediatrică
VIDEO PROTVPLUS.RO