Dragnea, despre modificarea Pilonului II: „Marți va avea loc o discuție la Guvern”


Ultimul update: Luni 04 Martie 2019 18:59
Data publicarii: Luni 04 Martie 2019 18:53
Categorie: Stiri Economice
Eugen Teodorovici, Viorica Dăncilă

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a vorbit luni seară despre Fondul Suveran de Investiții și despre ce se va întâmpla cu Pilonul II de pensii.

Discutam și despre OUG 114 și aflam de la televizor că sunt neînțelegeri în coalție. Nu e adevărat. Susțin să nu ratăm obiectivele pe care le-a urmărit o parte din această ordonanță”, a spus Dragnea, referindu-se la „taxa pe lăcomie.”

Reporter: „Când va fi adoptat de Guvern proiectul Fondului Suveran de Dezvoltare? A fost finalizat?”

Liviu Dragnea:Da, săptămâna asta sau săptămâna viitoare. Ne-au prezentat o formă în coaliție. Din punctul nostru de vedere este în regulă. Cu cât mai repede, cu atât mai bine.”

Reporter: „V-ați pus de comun acord în ceea ce privește companiile care să fie incluse în Fondul Suveran de Dezvoltare? Că și aici existau mai discuții în coaliție.”

Dragnea: „Toate discuțiile sunt legate de a fi incluse în Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții companii care să reduce cota fondului și să nu fie companii care pot afecta credibilitatea sau valoarea Fondului Suveran.”

Reporter: „Se vor modifica și prevederile legate de Pilonul II de pensii?”

Dragnea: „Am înțeles că mâine (n.r – marți) va avea loc o discuție la Guvern. Am înțeles că și acolo sunt niște obiective pe care le urmărește Guvernul și pe care le susținem și noi, și anume: fondurile de pensii care gestionează foarte mulți bani să aibă o abordare mult mai bună din punct de vedere financiar, și anume să investească și în proiecte de parteneriat public-privat. Adică să sprijine și economia românească.”
 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO