Scandalul OUG 114. Surse: Guvernul nu s-a înțeles cu administratorii pensiilor, pilonul II

Ultima actualizare: 05-03-2019 15:16

Discuţii importante la Guvern. Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu reprezentanţii fondurilor de pensii care administrează Pilonul II.

A fost prima întâlnire dintre guvernanţi şi administratorii acestor companii de la aprobarea, în urmă cu două luni, a ordonanţei 114 - cea prin care au fost luate măsuri controversate, contestate ulterior de companii şi investitori.

Au fost discuţii aprinse la Palatul Victoria între reprezentanţii Executivului şi şefii celor 7 administratori de pensii private.

Aceste companii sunt nemulţumite pentru că prin OUG 114 li se cere să aducă un plus de 800 de milioane de euro la capitalul social şi sunt voci care au acuzat Guvernul că prin această cerinţă ar urmări desfiinţarea pilonului II de pensii.

Potrivit unor surse, în urma discuţiilor, cele două părti nu au ajuns încă la o înţelegere, însă Guvernul ar avea la dispoziţie două săptămâni pentru a decide ce modificări face la OUG 114, astfel încât ţara noastră să nu fie considerată riscantă pentru investiţii de către agenţiile de rating.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO