In 1999, vindeau 70 de milioane de globuri pe an. Ce solutie au gasit pentru a supravietui, dupa ce productia a scazut cu 90%


Ultimul update: Miercuri 23 Decembrie 2015 07:19
Data publicarii: Duminica 20 Decembrie 2015 20:08
Categorie: Stiri Economice

70 de milioane de globulete. Acesta era numarul record de podoabe pe care o fabrica din Curtea de Arges le confectiona in 1999, inainte de Craciun. De cand cu invazia produselor chinezesti insa, productia a scazut cu 90 la suta.

In disperare de cauza, managerii au gasit alte metode ca sa isi recupereze din "pagube" si au deschis portile pentru curiosii care vor sa vada cum se construiesc globuletele de sticla. Doar in doua luni au avut peste 18 mii de vizitatori.

In sectia in care sticla prinde viata in mainile elfilor priceputi, copii veniti din toata tara asteapta emotionati. Pustii sunt insa mult mai incantati de magia din atelierul de pictura. Aici, Craciunitele "sufla" peste globuri diamantina un praf stralucitor adus din America.

Primul globulet personalizat intra in costul vizitei, care este de 10 lei. Cele cumparate in plus costa 7 lei bucata. Vizitatorii curiosi din tara si din strainatate ajuta astfel si la cresterea timida a vanzarilor.

Sandu Nichita, director fabrica: "Pana la aceasta data au fost inregistrati aproximativ 11.000 de vizitatori. Au venit straini din Turcia, Polonia, Bulgaria, Cehia."

La fel de adevarat este ca un obiect decorativ facut manual este mult mai scump ca unul de serie, dar macar in aceasta perioada atelierele de creatie nu duc lipsa de comenzi.

VIDEO PROTVPLUS.RO