HARTA produselor ieftine. Romanii ajung sa comande online din strainatate pentru a economisi bani, chiar daca platesc taxe

×
Codul embed a fost copiat

Marfurile vandute pe site-urile din strainatate sunt si la jumatate de pret fata de tara noastra. Asa ca mii de romani le cumpara de acolo si spun ca ies mai ieftin chiar daca platesc taxe vamale sau de transport.

Cei mai multi prefera magazinele online din vestul Europei, America sau China.

Potrivit unui studiu, o treime dintre cei care fac cumparaturi online, isi comanda produse cel putin o data la 3 luni. 44 la suta dintre cei chestionati spun ca au gasit lucruri mai ieftine, iar 17 la suta ca site-urile straine au marfa variata.

De exemplu, in Marea Britanie jucariile pentru cei mici sunt la jumatate de pret. Hainele de pe magazinele online costa cu 36 la suta mai putin, iar aparatele electronicele cu 30 la suta mai putin decat in Romania.

Daca va decideti sa cumparati jucarii, ar fi bine sa cautati pe site-urile din China, unde le gasiti cu 76 la suta mai ieftine. Cosmeticele sunt vandute de magazinele online din Germania si SUA cu 40 la suta mai putin. Gasiti aparate electronice in SUA cu 39 la suta mai ieftine.

Citește și
4inmasina
Turism la pret redus pentru romani. Cat te costa sa mergi "4 in masina" prin Europa
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

HARTA PRODUSELOR IEFTINE:
JUCARII - CHINA: -76%
COSMETICE - SUA SI GERMANIA: -40%
ELECTRONICE - SUA: -39%
IMBRACAMINTE - MAREA BRITANIE: REDUCERE 50%

Iata niste exemple. Acest aparat de fotografiat costa pe site-urile din Romania cu 160 de euro mai mult. Pentru cei care practica sportul, aceste ghete sunt cu aproape 40 de euro mai ieftine pe un site din Marea Britanie. Ceasul costa cu 80 de euro mai putin in Germania.

Acelasi scaun de copil este cu 70 de euro mai putin pe site-urile din Marea Britanie. Tot aici gasim cizme de dama cu pana la 90 de euro mai ieftine fata de magazinele online din Romania.

"Preturile sunt comparabile daca pui taxa pe transport si taxele. Ei au stocuri foarte mari si isi permit sa lase la pret", explica Mihai Patrascu, reprezentantul unui magazin online din Romania.

Chiar si asa, potrivit studiului, romanii cumpara tot mai mult din strainatate. Shopingul online din Statele Unite a crescut cu 18 la suta, iar cel din Marea Britanie cu 38 la suta.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Așa arată cea mai scumpă mașină din România: lovitura dată de Ion Țiriac
VIDEO Așa arată cea mai scumpă mașină din România: lovitura dată de Ion Țiriac
Citește și...
Pretul mediu al locuintelor a crescut in februarie. Care sunt preturile in cele mai mari orase din tara
Pretul mediu al locuintelor a crescut in februarie. Care sunt preturile in cele mai mari orase din tara

Pretul mediu al locuintelor din cele mai importante cinci orase din tara a crescut in februarie pentru a doua luna consecutiv.

Turism la pret redus pentru romani. Cat te costa sa mergi
Turism la pret redus pentru romani. Cat te costa sa mergi "4 in masina" prin Europa

In aceasta primavara proprietari de masini invata cum pot calatori mai ieftin "intr-o maniera sigura si prietenoasa".

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

Manevra Iranului care ar lăsa loc de negocieri diplomatice în războiul din Ucraina. Ce le lipsește rachetelor livrate Rusiei
Manevra Iranului care ar lăsa loc de negocieri diplomatice în războiul din Ucraina. Ce le lipsește rachetelor livrate Rusiei

Iranul a livrat rachete Rusiei, dar fără lansatoarele necesare, pentru a fi folosite în Ucraina, ceea ce poate însemna că încă se mai are în vedere o soluție diplomatică.