Guvernul schimba regulile de comert online. Ce modificari vor sa aduca autoritatile

Ultima actualizare: 06-05-2017 07:23
vanzari online - stiri

Guvernul va schimba regulile de comert online, urmand sa introduca noi norme privind vanzarile de tip outlet, promotionale/ de soldare/ lichidare de produse, stocarea permanenta a informatiei, stocarea-hosting si in cazul platformelor de tip marketplace.

Continutul viitoarei reglementari este la acest moment in faza de redactare de catre un grup de lucru al Ministerului pentru Mediul de Afaceri.

"Dezvoltarea comertului online a capatat o foarte mare amploare si este necesar ca legislatia actuala sa fie corelata cu dinamizarea si globalizarea acestuia. In continuarea demersului ministerului pe care il coordonez, de emancipare a cadrului general de business, am constituit acest Grup pentru a actualiza si armoniza la cerintele pietei toate reglementarile care nu corespund evolutiei comertului. Aveti in mine tot sprijinul, astfel incat sa eliminam anomaliile, birocratia excesiva si ambiguitatile legislative, care ingreuneaza activitatea comerciantilor, pastrand, in acelasi timp, un grad ridicat de protectie si informare pentru consumatorul final”, afirma ministrul de resort, Alexandru Petrescu, citat de profit.ro.

In luna martie, Guvernul a anuntat ca ANAF pregateste controale in comertul online pentru a strange mai multi bani.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO