In Ardeal au aparut magazinele care vand produse aduse direct din Occident. "Au cumva alta calitate si iesi mai bine"

Dată publicare: 30-04-2017 17:05
Dată actualizare: 07-05-2017 07:09


Pentru romanii care vor neparat marfuri din Occident au aparut si la noi magazine care aduc, de pilda, dulciuri si detergenti din Germania sau Austria.

Nu functioneaza sub un brand anume si sunt administrate de oameni care merg personal peste granita, ca sa faca aprovizionarea.

Clientii sunt multumiti de calitate, si nu in ultimul rand, de preturi.

Intr-un astfel de magazin din Alba Iulia se gasesc numai produse aduse din Germania.

Client: "Au alta calitate, cumva alta calitate si iesi si mai bine. Ar trebui sa aduca la toate magazinile din tara noastra marfuri mai bune, mai de calitate cum sunt si in vest."

Dorinta femeii este justificata. In campania "Standard pentru est", Stirile Pro TV au aratat ca nu de putine ori un produs care se vinde in vestul Europei este superior calitativ unuia care se vinde aici. De acest lucru si-au dat seama mai multi investitori care aduc marfa din Occident. Numai la Bistrita exista 10 astfel de pravalii.

Dana Sandor, proprietar magazin: "Pentru nevoia oamenilor de a cumpara un produs strain si pentru calitatea lor. Imi spun oamenii ca calitatea este mai buna. Preturile sunt un pic mai mici, adaosurile sunt mai mici."

Cei care se ocupa personal de aprovizionare elimina in acest fel intermediarii si reusesc sa pastreze preturile sub cele din supermarket. O pasta de dinti costa de exemplu aici 9 lei si 50 de bani - in timp ce acelasi produs intr-un mare magazin ajunge si la 17 lei.

Situatia se repeta si la Cluj.

Administrator magazine: "Ideea sa deschidem aceste magazine ne-a venit dupa ce am vazut ca oamenii cauta produse de calitate. Eu am stat in straintate am lucrat acolo imi faceam cumparaturile de 2 ori pe an si am realizat ca ar avea succes si la noi."

Afacerea va prospera atat timp cat dublul standard la marfurile europene nu va fi in vreun fel combatut. Deocamdata, produsele pot sa sa difere de la o tara la alta.


VIDEO PROTVPLUS.RO