Guvernul modifică regulile privind programul IMM Invest. Care sunt noutățile

Ultima actualizare: 27-05-2020 10:50

Guvernul dezbate un act normativ privind îmbunătăţirea reglementării Programului IMM Invest, a anunțat premierul Ludovic Orban, în deschiderea şedinţei Executivului de miercuri.

"Am convocat această şedinţă, de urgenţă ca să spun aşa, pentru că avem de pregătit mai multe acte normative. În primul rând, îmbunătăţirea reglementării pentru Programul IMM Invest", a precizat Orban.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a adăugat că, prin noile prevederi, vor fi eliminate din programul IMM Invest "două bariere", identificate în urma discuţiilor cu sistemul financiar-bancar.

”Sunt două bariere pe care le eliminăm astăzi, în urma discuțiilor cu sistemul financiar bancar de vineri. Una dintre ele este propunerea de renunțare la cerința de instituire a ipotecii legale asupra universalității de bunuri mobile și imobile aparținând debitorului. (...) A doua a fost sesizată era un element de ambiguitate în ceea ce privește modul de a proba, dacă ai fost afectat sau nu, acel certificat Covid. Și atunci am eliminat această cerință de a proba de la caz la caz.” - a spus Cîțu.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a precizat că acest program, IMM Invest, nu se adresează doar firmelor care au fost afectate de pandemia de Covid-19, ci tuturor companiilor, 

”Ideea este că programul nu este destinat doar companiilor a căror activitate a fost afectată direct sau indirect de epidemie, ci către toate companiile.” - a spus șeful Guvernului.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO