Guvern: Companiile din HoReCa vor primi 20% din cifra de afaceri aferentă anului 2020

Ultima actualizare: 12-11-2020 22:48
Întâlnire între reprezentanții Guvernului și cei ai industriei HORECA - 4
Facebook/Guvernul României

Guvernul a adoptat un memorandum privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor suferite de companiile din domeniul HoReCa, scrie Agerpres.

Atât industria ospitalităţii, cât şi agenţii din turism vor primi un cuantum de 20% din volumul cifrei de afaceri al veniturilor înregistrate în 2020 faţă de 2019, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

"Tot în domeniul economic, pentru compensarea pierderilor suferite de unii agenţi economici în contextul COVID 19 a fost adoptat memorandumul pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor suferite de companiile din domeniul HoReCa, industria ospitalităţii şi agenţiilor de turism, în cuantum de 20% din volumul cifrei de afaceri al veniturilor înregistrate în 2020 faţă de 2019. Cu alte cuvinte, pentru aceste companii care au suferit pierderi în anul 2020 faţă de 2019 Guvernul va institui o schemă de ajutor de stat pentru compensarea acestor pierderi în proporţie de 20%", a anunţat Ionel Dancă, joi, la Palatul Victoria.

Un număr de aproximativ 100.000 de locuri de muncă din domeniul HoReCa, adică aproximativ jumătate din total, vor fi pierdute până la sfârşitul anului în contextul restricţiilor impuse de autorităţi acestui domeniu, au declarat pentru Agerpres doi reprezentanţi ai patronatelor din HoReCa - Dragoş Anastasiu, purtător de cuvânt al Alianţei pentru Turism (ApT), şi Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR).

Purtătorul de cuvânt al Alianţei pentru Turism, organizaţie - umbrelă a patronatelor din HoReCa, a estimat că în domeniu s-au pierdut deja mai mult de jumătate din numărul locurilor de muncă existente înainte de impunerea restricţiilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO