Grecia si-ar putea restructura datoria pana la finalul verii


Ultimul update: Duminica 07 Octombrie 2012 22:48
Sursa: Reuters
Data publicarii: Marti 19 Aprilie 2011 00:21
Categorie: Stiri Economice
Grecia

Grecia isi va restructura, cel mai probabil, datoria pana la finalul verii, au declarat, luni, surse guvernamentale germane, adaugand ca Berlinul nu impinge statul elen catre aceasta decizie.

Grecia va lua noi masuri pentru a compensa scaderea veniturilor bugetare

Grecii vor sa isi taxeze mortii pentru a acoperi deficitul bugetar

"Factori de decizie din guvernul federal german se asteapta ca Grecia sa nu reuseasca sa treaca vara fara restructurarea datoriei. Asta nu inseamna ca guvernul federal incearca sa obtina aceasta decizie, dar un astfel de pas probabil ca nu va putea fi evitat", a spus un important membru al coalitiei guvernamentale de la Berlin, confirmand informatii obtinute din alte surse.

Oficialii germani nu au explicat motivele care ar putea determina Grecia sa-si schimbe pozitia, exprimata frecvent in ultima perioada, de a nu recurge la restructurarea datoriei. Sursele nu au specificat, de asemenea, forma sub care s-ar putea derula restructurarea.

Comentariile au accelerat declinul euro pe pietele financiare. Atena a reafirmat, luni, ca nu planuieste sa-si restructureze datoria, insa pietele financiare continua sa speculeze ca o anumita forma de reorganizare este analizata.

Fondul Monetar International, Banca Centrala Europeana si Comisia Europeana vor examina in iunie daca Grecia respecta conditiile pentru a obtine o noua transa din pachetul de ajutor financiar in valoare de 110 miliarde de euro, convenit anul trecut.

Sursa: Reuters Pro TV

Somajul din Grecia a atins un nou nivel record, de peste 15%
Portugalia recunoaste oficial ca este doborata de criza. UE, ajutor!
Grecia va lua noi masuri pentru a compensa scaderea veniturilor bugetare
VIDEO PROTVPLUS.RO