Romanii din strainatate, mai saraci. Trimit mai putin bani decat in 2005


Ultimul update: Marti 15 Mai 2012 08:25
Data publicarii: Luni 18 Aprilie 2011 18:15
Categorie: Stiri Economice

Pastele lui 2011 va fi oricum numai imbelsugat nu pentru rudele romanilor plecati la munca peste mari si tari. Anul acesta pare sa fie cel mai sarac din ultimii sapte ani de cand ai nostri cauta o viata mai buna langa straini.

Mandatele cu bani se transforma in pachete deloc voluminoase.
Daca in urma cu cativa ani, banii trimisi de cei aproape 2 milioane de romani care muncesc in strainatate aduceau in economie peste 6 miliarde de euro, incurajand constructiile, serviciile si consumul, sumele sosite acum in conturile familiilor din tara sunt tot mai putine.

In primele doua luni din an, sub 500 de milioane de euro au fost trimisi de muncitorii din strainatate, cifra sub nivelul din 2005. Principalele tari in care lucreaza ai nostri se confrunta cu un nivel ridicat al somajului. De peste 20%, cum e in cazul Spaniei.

Romanii sositi deja acasa pentru a sarbatori Pastele cu ai lor au venit cu daruri la fel de modeste si recunosc greutatile care ii apasa.

Primele doua luni din an sunt mai slabe decat cele din 2005 si la jumatate fata de 2008, anul de varf cand romanii au trimis in ianuarie si februarie aproape 1 miliard de euro.

Zeci de romani, sclavi pe o plantatie din Grecia, eliberati de politisti

Zeci de romani, sclavi pe o plantatie din Grecia, eliberati de politisti
Romanii care muncesc afara au trimis 4,5 mld dolari in tara, in 2010
Capsunarii s-au reprofilat: scot bani frumosi din culesul viilor
VIDEO PROTVPLUS.RO