Gigantul energetic Oltenia va beneficia de investiții ”uriașe” de peste 3,5 miliarde de euro

Ultima actualizare: 23-08-2020 15:37
Complexul Energetic Oltenia

România va prezenta Comisie Europene un ”plan extrem de ambițios” de restructurare a gigantului energetic Oltenia, în valoare de 3,54 de miliarde de euro.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, duminică, faptul că finanțarea acestui program se va realiza din 2 surse:

”Finanțarea acestui program de restructurare urmând să se facă din veniturile companiei, într-o sumă de aproximativ 1,5 miliarde de euro, restul finanțărilor urmând să fie asigurate fie de la bugetul de stat, fie din fondul de modernizare, care este administrat de ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.” - a spus șeful Guvernului, aflat la Târgu Jiu.

Orban a mai subliniat faptul că are încredere că acest plan va garanta locurile de muncă pentru ”cei mai mulți” dintre angajații Complexului Energetic Oltenia și că ”va oferi perspective de dezvoltare economică” județului Gorj.

În perioada ianuarie - martie 2020, CE Oltenia a înregistrat o reducere semnificativă a vânzărilor de energie electrică.

Pentru prevenirea şi limitarea apariţiei unor cazuri de infecţie cu COVID-19, Decretul Preşedintelui României nr. 195/2020 a impus luarea unor măsuri restrictive inclusiv în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţilor operatorilor economici.

Astfel, toți cei aproape 13.000 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia au intrat în șomaj tehnic, prin rotație.

Anchetă ”România, te iubesc”: Complexul Oltenia i-a îmbogăţit pe “băieții deștepți”

 

Ani de zile acolo investițiile în proiecte rentabile au lipsit, iar când au existat au fost făcute prost și cu bani mulți. Și asta în condițiile în care România a devenit importator net de energie electrică.

De-a lungul timpului, Complexul Energetic Oltenia a fost capușat de zeci de firme: de la marile investiții, la contracte de servicii și transport. Totul se închiriază, iar compania este captivă “băieților deștepți” pe bani mulți.

Vedeți AICI un reportaj marca ”România, te iubesc”, despre situația dezastruoasă de la complexul energetic Oltenia!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO