George Soros plătește 1 miliard de dolari împotriva președinților Trump și Xi Jinping

Dată publicare: 24-01-2020 12:03
Dată actualizare: 24-01-2020 12:10


George Soros

Filantropul miliardar George Soros a lansat un atac la adresa liderilor SUA și China, Donald Trump și Xi Jinping, pe care îi acuză că execută o conducere ”autoritaristă”.

Potrivit BBC News, Soros a spus despre Trump că este ”un escroc și un narcisist”, care a atins limitele Constituției Statelor Unite ale Americii.

De asemenea, despre președintele Chinei, Soros a spus că folosește tehnologia pentru a exercita un control total asupra populației chineze.

Lumea ar fi un loc mai bun dacă ei nu ar fi la putere”, a declarat George Soros în cadrul discursului anual susținut la forumul economic din Davos.

Miliardarul a avertizat asupra amenințării care este reprezentată de populism și schimbările climatice și a promis că va investi 1 miliard de dolari pentru a construi o rețea globală de universități, pentru a face față intoleranței.

Omul de afaceri - care este un sponsor principal al Partidului Democrat din SUA - afirmă că Beijing-ul și Washington-ul reprezintă o amenințare pentru ”societățile deschise”.

Ambii (lideri, n. red.) încearcă să își extindă puterile administrațiilor lor și să depășească limitele. Trump vrea să sacrifice interesele naționale în favoarea propriului interes și, practic, face orice pentru a câștiga din nou alegerile. În schimb, Xi Jinping încearcă să exploateze slăbiciunile lui Trump și să folosească inteligența artificială pentru a obține un control total asupra propriului popor”, a spus Soros.

Potrivit Agerpres, el a calificat acest proiect (Open Society University Network) ca fiind "cel mai important din viaţa sa", explicând că toate universităţile din lume ar putea să participe la el. Această reţea trebuie să permită să se atingă "locuri lipsite de educaţie de calitate şi cu populaţii neglijate", a spus George Soros.

Cunoscutul finanţistul devenit filantrop a deplâns faptul că China, SUA şi Rusia sunt în mâinile "dictatori actuali sau în devenire" în timp ce "rândurile conducătorilor autoritari cresc".

Potrivit lui, "cel mai mare şi cel mai înspăimântător regres" este în India, unde George Soros l-a acuzat pe premierul Narendra Modi de "creare a unui stat naţionalist hindus".

Născut în Ungaria, într-o familie evreiască care a fugit de persecuţiile naziste, acest finanţist - celebru pentru atacul său speculativ împotriva lirei sterline în 1992 - a devenit o ţintă pentru naţionalişti şi teoreticienii conspiraţiei în Europa şi în SUA.

Sursa: Agerpres, BBC NEWS


VIDEO PROTVPLUS.RO