Europa League aduce in Romania cea mai scumpa asigurare incheiata vreodata in aceasta tara


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 06:01
Data publicarii: Luni 07 Mai 2012 18:20
Categorie: Stiri Economice

Sarbatoarea fotbalului, de miercuri, aduce in prim-plan o suma fabuloasa, de 6.200.000 de euro, la care se ridica polita de asigurare a spectacolelor organizate la finala Europa League.

Este cea mai valoroasa polita incheiata vreodata in Romania, dar si cea mai mare, avand in vedere ca sunt aproape 500 de oameni implicati in show, 2 echipe de jucatori extrem de valorosi, plus spectatorii si personalul auxiliar.

Un animator neatent, un steag scapat pe gazon, toate sunt considerate riscuri majore, in cadrul spectacolului de deschidere, tinut in mare secret.

Chiar daca organizatorii vor sa pastreze surpriza pana in ultima clipa, putem sa ne facem cat de cat o idee despre ce va fi privind la celelalte show-uri, din anii trecuti.

La show-ul de pe Arena Nationala vor lua parte peste 450 de persoane, majoritatea studenti, dar si gimnaste. Inca de pe 1 aprilie, 6 coregrafi romani, coordonati de o echipa britanica, au inceput pregatirile pentru acest spectacol.

Polita de asigurare a ajuns sa se ridice astfel la 5 milioane de lire sterline, adica peste 6 milioane de euro - cea mai scumpa si complexa incheiata vreodata in Romania. Compania care se ocupa de organizarea spectacolului in Romania a platit pentru aceasta polita aproape 5.000 de euro.

"Polita de asigurare acopera raspundere fata de terti, accidente persoane, daune materiale. Sunt asigurate o serie intreaga de posibile evenimente, printre care si daune care pot fi provocate catre spectatori, terenului de fotbal, practic tuturor celor implicati in aceasta festivitate de deschidere", spune RAZVAN RUSU, director la o companie de brokeraj.

Pana acum, cea mai scumpa polita de asigurare din tara a fost cea pentru Cirque du Soleil, incheiata pentru 5 milioane de euro. 

VIDEO PROTVPLUS.RO